Schaatspeloton.nl - Nieuws - Punten DvG Trofee voor Douwe de Vries en Foske Tamar van der Wal

Punten DvG Trofee voor Douwe de Vries en Foske Tamar van der Wal

geplaatst zondag 11 december 2011 om 13:08:49 op Schaatspeloton.nl

Foske Tamar van der Wal in de tegenaaval

Foske Tamar van der Wal in de tegenaaval (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam hebben Jos Niesten en Bert Verduin aan Douwe de Vries (SOS Kinderdorpen) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) de maximale jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee toegekend. Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) en Foske Tamar van der Wal blijven fier aan de leiding in de tussenstand voor de Marathonschaatser van het Jaar prijs.

Jury: Jos Niesten en Bert Verduin

Juryrapporten

HEREN:
Veel sfeer, vrij veel publiek en dus hadden de mannen er veel zin in op de 50 jarige Jaap Eden baan. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 10 rijders waar bijna iedere ploeg in was vertegenwoordigd. Dan zou je denken dat het pleit beslecht is en ze de zegen van het peloton hebben maar niets was minder waar, samenwerking ontbrak en de groep slaagde er maar niet in om een ronde voorsprong te pakken.
Douwe de Vries, sterker en sneller geworden door zijn WC deelname op de lange baan sprong toen in zijn eentje weg uit de twijfelende kopgroep en reed gesteund door zijn ploegmaat Frank Vreugdenhil, op indrukwekkende wijze naar het peloton, waarna de rest van de kopgroep, al dat niet met hulp van ploeggenoten alsnog ook die ronde voorsprong nam waarna de koers gelopen leek. Op wat speldeprikken na was het wachten op de 10 ronden finale waarin de koplopers elkaar het leven zuur zouden maken.
En dat geduld van het publiek werd dik en dik beloond, een spetterende finale waarbij ieder voor zich reed en de durvers het geluk hadden dat de sprinters (de Vries en Plender) het vuile werk niet voor elkaar wilden opknappen. Joost Juffermans, bezig aan een superseizoen, had dat goed in de gaten en trok zo hard door dat de eveneens beresterke Jouke Hoogeveen hem niet meer kon bedreigen en zo de helft van de kopgroep nog even declasserde door ze een rondje te lappen. Douwe de Vries kreeg de meeste punten van de jury omdat hij de wedstrijd gemaakt had en ook in de finale de sterkste indruk maakte maar dat wist iedereen en dan is het lastig om te winnen. Ouderwets genieten dus met een finale zoals 50 jaar terug......

DAMES:
Op de sfeervol versierde jubilerende Jaap Edenbaan wilde Daniëlle Bekkering op haar 'thuisbaan' extra kleur aan de avond geven. Het startschot was nauwelijks gevallen of ze was weg, kreeg vier sterke rijdsters mee waardoor er een serieuze kopgroep ontstond die al snel een grote voorsprong nam. Foske Tamar van der Wal zag het gevaar en sloot na een knappe solo aan bij de kop maar dat bleek verspilde energie, want toen was het spel écht op de wagen en kwam de trein van MK basics op gang en ook de leidster in het KPN klassement, Mariska Huisman en haar team zagen het gevaar.
Mooi om te zien dat de twee dames die dit seizoen alle overwinningen pakten zo aan elkaar gewaagd zijn en daarom was het jammer dat een massale valpartij in de finale, waarbij Huisman een wond aan haar hoofd opliep, roet in het eten gooide en van der Wal zonder tegenstand van Huisman in de sprint slechts tegenstand had van de snelle Irene Schouten.

PLOEGEN:
Het wordt eentonig dit seizoen maar de meeste indruk in het peloton van de damesmaakte ook deze wedstrijd de ploeg van MK Basics. Al staan ze aan het eind (nog) steeds met lege handen, koersinzicht en samenwerking is wel aanwezig en de aanvallers worden altijd beloond al kan de jury zich voorstellen dat ze wat wanhopig gaan worden waar het de wedstrijdzeges betreft.
In het peloton bij de heren schitterden de mannen van BAM door afwezigheid en waren het vooral de rijders van SOS Kinderdorpen die de aandacht op zich vestigden, met name door het ijzersterke koersen van Douwe de Vries en Frank Vreugdenhil. Zij waren met afstand de besten.

Juryuitslag Heren:
1. Douwe de Vries (5ptn)
2. Joost Juffermans (3ptn)
3. Jouke Hoogeveen (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Joost Juffermans (5ptn)
2. Jouke Hoogeveen (3ptn)
3. Robert van Dalen (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Foske Tamar v.d. Wal (5ptn)
2. Daniëlle Bekkering (3ptn)
3. Mariska Huisman (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Irene Schouten (3ptn)
3. Kimberly Muusse (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: SOS Kinderdorpen (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)

Bekijk ook:

Joost Juffermans en Foske Tamar van der Wal winnen op jarige Jaap Edenbaan (10 december 2011)