Schaatspeloton.nl - Nieuws - KPN Marathon Cup en kwalificatiewedstrijd bepalen deelnemers World Cup mass-start

KPN Marathon Cup en kwalificatiewedstrijd bepalen deelnemers World Cup mass-start

geplaatst donderdag 1 december 2011 om 21:26:41 op Schaatspeloton.nl

Naast Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl), die zich als beste Nederlanders in de eerste World Cup mass-start al plaatsten voor het vervolg van de wereldbeker maart volgend jaar, zullen ook de eindwinnaars van de KPN Marathon Cup zich plaatsen voor de wedstrijden in Heerenveen en Berlijn. Een kwalificatiewedstrijd voorafgaande aan het Nederlands Kampioenschap voor Eerste Divisierijders en Masters zal 28 december de laatste Nederlandse deelnemer bepalen.

Aan deze selectiewedstrijd, die in Heerenveen zal worden verreden, mogen de beste 20 rijders uit de KPN Marathon Cup na de wedstrijd van 17 december in Breda deelnemen. Ook alle geselecteerde rijd(st)ers van de overige selectiewedstrijden tijdens de KNSB schaatsweek van 26 tot en met 30 december mogen aan deze mass-start deelnemen. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de tweede mass-start in de Essent ISU World Cup die op zondag 4 maart in Heerenveen zal worden verreden. Daar zullen ook Jorrit Bergsma en Mariska Huisman en de eindwinnaars van de KPN Marathon Cup mogen deelnemen.

Na de tweede wereldbekerwedstrijd mass-start zullen de beste twee rijd(st)ers uit het tussenklassement zich samen met de winnaars van de KPN Marathon Cup zich plaatsen voor de Essent ISU World Cup Finale in Berlijn waar op zondag 11 maart het eerste seizoen van de wereldbeker mass-start zal worden afgesloten.

Bekijk ook:

Lee en Huisman winnen mass-start World Cup (27 november 2011)