Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lee en Huisman winnen mass-start World Cup

Lee en Huisman winnen mass-start World Cup

geplaatst zondag 27 november 2011 om 12:13:39 op Schaatspeloton.nl

In Astana hebben Seung-Hoon Lee en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) de eerste officiële World Cup mass-start gewonnen. De Koreaan Lee was na 20 ronden het snelst in de massasprint voor de Amerikaan Jonathan Kuck en zijn landgenoot Byung-Wook Ko. Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) finishte als beste Nederlander op de vijfde plaats. Mariska Huisman hield de Duitse Claudia Pechstein achter haar in de sprint.

Bij de mannen werd de wedstrijd geopend door de Noor Kristian Reistad Fredriksen die solo in de aanval ging en daarbij ook de punten bij de eerste tussensprint wist op te pikken. De punten die bij deze tussensprints te verdienen zijn tellen mee voor de daguitslag en Fredriksen profiteerde hier van door de eerste 5 punten te pakken en zo als zesde in de daguitslag te eindigen. De vlucht van de Noor hield echter niet stand en nadat zijn landgenoot Håvard Lorentzen en de Amerikaan Trevor Marsicano ook onsuccesvol een aanval hadden geprobeerd en de Let Haralds Silovs een uiterste vluchtpoging zag falen draaide de wedstrijd na 20 ronden uit op een massasprint. Hierin was de Koreaan Seung Hoon Lee, vorig seizoen op dezelfde baan winnaar van de mass-start op de Aziatische Wintersp-elen, het snelst. Lee liet op de meet de Amerikaan Jonathan Kuck en mede-Koreaan Hyung-Joon Joo achter zich. Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) finishte op de vijfde plaats als beste Nederlander.

Bij de vrouwen deed Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) waarvoor ze speciaal naar Kazachstan was ingevlogen. De klassementsleidster in de KPN Marathon Cup plukte de vruchten van haar marathonschaatservaring in de finale en klopte in de eindsprint de Duitse Claudia Pechstein. De Zuid-Koreaanse Bo-Reum Kim werd derde, Janneke Ensing (BAM-Univé Schaatsteam) finishte net naast het podium.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren