Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tilburgse Dick van Gangelenpunten voor Kingma en Soemanta

Tilburgse Dick van Gangelenpunten voor Kingma en Soemanta

geplaatst zondag 27 november 2011 om 10:54:24 op Schaatspeloton.nl

Lisanne Soemanta kreeg voor haar strijdlijst de vijf Dick van Gangelen Trofeepunten.

Lisanne Soemanta kreeg voor haar strijdlijst de vijf Dick van Gangelen Trofeepunten. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Dick van Gangelen Trofeejury heeft zaterdag in de personen van Arnold Stam en Pieter Millenaar de meeste punten toegekend aan Sander Kingma (Interfarms) en Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl). De rijders kregen de vijf jurypunten voor de prijs van Marathonschaatser van het Jaar. Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) blijven het tussenklassement aanvoeren.

Jury: Arnold Stam en Pieter Millenaar

Juryrapporten

HEREN:
Ook in de zevende wedstrijd voor de KPN Matahoncup had het er weer alle schijn van dat het peloton zich bij voorbaat had neergelegd bij de hegemonie van de BAM-ploeg. Geen gezamenlijke actie  om het superieure team van Jillert Anema nu eens een keer van de overwinning af te houden., maar een koers zonder al te veel lijn en met individuele acties die op voorhand al tot mislukken gedoemd waren. Sander Kingma en Ingmar Berga legden veel strijdlust aan de dag en mochten aanspraak maken op de punten van de DVG-jury. Jan Maarten Heideman kwam nog het meest in aanmerking voor de derde plaats, maar dat hadden voor hetzelfde geld ook tien andere rijders kunnen zijn.

DAMES:
In een wedstrijd die niet bepaald een bijzonder niveau bereikte stak Lisanne Soemanta wat inzet en strijdlust betreft, nadrukkelijk uit boven de rest.  Ze maakte bij herhaling deel uit van een kopgroep en nam zelf regelmatig het initiatief om aan te vallen. Daarom verdiende zij de meeste punten van de DVG-jury. Punten waren er ook voor Mireille Reitsma, die zoals in elke wedstrijd ook nu weer veel inzet aan de dag legde en bij herhaling de aanval koos. Het laatste punt was voor Erna Last- Kijk in de Vegte, die altijd veel werk verzet voor haar ploeg MK Basics en ook in Tilburg weer zeer actief was.

PLOEGEN:
De formatie van BAM was ook op de ijsbaan in Tilburg opnieuw heer en meester en kan het zich zelf veroorloven om in de aanpak van het spelletje zo af en toe maar eens wat te variëren, achter in het peloton te blijven hangen en dan op het laatste moment, zeer berekend, genadeloos toe te slaan. De koers wordt voortdurend gecontroleerd en ook als de concentratie soms even iets minder is, dan is er genoeg extra power om de zaken weer recht te trekken. Dat geldt ook voor de dames van MK Basics, die de wedstrijd permanent controleren en regisseren. Ook hier gaat het om verreweg de beste ploeg van het peloton.

Juryuitslag Heren:
1. Sander Kingma(5ptn)
2. Ingmar Berga (3ptn)
3. Jan Maarten Heideman (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (5ptn)
2. Ingmar Berga (3ptn)
3. Rob Hadders (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Lisanne Soemanta (5ptn)
2. Mireille Reitsma (3ptn)
3. Erna Last (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Rixt Meijer (3ptn)
3. Wieteke Cramer (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MK Basics (5ptn)

Bekijk ook:

Stroetinga en Van der Wal blijven winnen (26 november 2011)