Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag Jouke Hoogeveen in Dick van Gangelen Trofee

Dubbelslag Jouke Hoogeveen in Dick van Gangelen Trofee

geplaatst vrijdag 25 november 2011 om 14:15:51 op Schaatspeloton.nl

Jouke Hoogeveen op weg naar de zege en de leiding in de Dick van Gangelen Trofee

Jouke Hoogeveen op weg naar de zege en de leiding in de Dick van Gangelen Trofee (bron: Schaatspeloton.nl)

Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) heeft gisteravond in Dronten goede zaken gedaan voor de Dick van Gangelen Trofee. Hoogeveen die de Kwintus Nova Trophy won kreeg van jurylid Henri Ruitenberg sr. ook de maximale 5 jurypunten. Jouke Hoogeveen neemt hierdoor ook de leiding in de tussenstand over van jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam), Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) blijft leiden bij de Dames.

Jury: Henri Ruitenberg sr.

Juryrapporten

HEREN:
Voor het eerst na jaren weer terug op de ijsbaan van Dronten maakten de marathonschaatsers er in het tussendoortje om de Kwintus Nova Trophy een mooi spektakel van. Dat kwam vooral ook omdat Koen Verwey in zijn uitstapje van de langebaan naar de marathon meteen heel brutaal een ronde voorsprong nam op de wat verbaasde groep. Jammer voor Verwey kwam er een einde aan het avontuur toen zeven mannen het gat met de vluchter dichtreden. In de finale ontsnapte de ijzersterke Jouke Hoogeveen, waarna ook de rijders van BAM er niet meer bij kwamen. Hoogeveen verdiende de maximale punten van de jury, zoals ook Bob de Vries en Koen Verwey beloond moesten worden voor hun sterke optreden.

DAMES:
Opnieuw stond er geen maat op Foske Tamar van der Wal, die op de ijsbaan van Dronten de zesde van de nu acht verreden marathons van dit seizoen op haar naam bracht. Ze reed een sterke wedstrijd en maakte in de slotfase van de koers deel uit van een kopgroep met onder anderen Anniek ter Haar, Maria Sterk, Carla Zielman en de Belgische Nele Armée. Wie in die kopgroep niet voorkwam was Mireille Reitsma, die niettemin de maximale punten van de jury kreeg vanwege haar inzet en haar aanvallende instelling. Foske Tamar van der Wal verdiende de punten ook, net als Maria Sterk die opnieuw voorin  eindigde.

PLOEGEN:
Hoewel de ploeg van Renault mede door de verrassende Koen Verwey een sterke koers reed en het even op broedermoord tussen BAM en het opleidingsteam van die ploeg ging lijken, waren uiteindelijk de mannen van Jillert Anema toch weer heer en meester in het peloton. Vooral Bob de Vries maakte daarbij grote indruk. De punten voor de ploeg van de dag gingen daarom toch opnieuw naar BAM. Zoals ze bij de dames ook nogal voorspelbaar weer voor MK Basics waren, waarin Mireille Reitsma de grote aanjager was, maar ook Wieteke Cramer, Erna Last en Rixt Meijer bergen werk verzetten en scherp inzicht in de koers aan de dag leggen.


Juryuitslag Heren:
1. Jouke Hoogeveen (5ptn)
2. Bob de Vries (3ptn)
3. Koen Verweij (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Jouke Hoogeveen (5ptn)
2. Karlo Timmerman (3ptn)
3. Christijn Groeneveld (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Anniek ter Haar (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MK Basics (5ptn)

Bekijk ook:

Jouke Hoogeveen en Foske Tamar van der Wal winnen Kwintus Nova Trophy (24 november 2011)