Schaatspeloton.nl - Nieuws - Haagse DvG-punten voor Bergsma en Huisman

Haagse DvG-punten voor Bergsma en Huisman

geplaatst zondag 13 november 2011 om 11:16:15 op Schaatspeloton.nl

De Dick van Gangelenjuryleden Ineke en Jan Kooiman hebben zaterdag na afloop van de vijfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup de meeste punten toegekend aan Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Mireille Reitsma (MKBascis.nl). In het klassement van de prijs voor Marathonschaatser van het Jaar staan Bergsma en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) riant aan de leiding.

Jury: Ineke en Jan Kooiman

Juryrapporten

HEREN:
In de sfeervolle ambiance van De Uithof in Den Haag zorgden de marathonrijders voor een levendige wedstrijd, waarin het vaak hollen of stilstaan was. Opvallend veel verschillende rijders waagden een uitlooppoging. Op de beslissende momenten werd de koers sterk gecontroleerd door de formatie van BAM. Jorrit Bergsma en Bob de Vries waren vaak in de aanval en ook Jouke Hoogeveen was deze wedstrijd in de finale weer zeer actief. Deze mannen verdienden in Den Haag dan ook de punten van de DVG-jury.

DAMES:
Door het goede ijs van de baan in Den Haag en het attente rijden van de dames kwam het in deze vijfde wedstrijd om de KPN Marathoncup niet tot een kopgroep. Na de sprints om de punten, overtuigend gewonnen door een getergde Mariska Huisman, die na haar deklassering vorige week in Eindhoven nog iets recht te zetten had, slaagde ook zij er jammer genoeg niet in om weg te blijven uit de greep van het peloton. De aanvallen van Mireille Reitsma, Yvonne Spigt en Elma de Vries werden beloond met de waardering van de DVG-jury.

PLOEGEN:
Het verhaal over de ploegen begint zowel bij de heren als de dames tamelijk eentoning te worden. Vrijwel elke week weer zijn het de teams van MK Basics en BAM die in de koers de dienst uitmaken. Ook in Den Haag reden de dames van MK Basics opnieuw zeer actief en controlerend en bepaalden zij uiteindelijk ook het verloop van de wedstrijd. Datzelfde geldt ook voor het ijzersterke team van Jillert Anema dat heel berekend de wedstrijd conroleert en stuurt. Met Jorrit Bergsma en Bob de Vries, die voortdurend aanvallen, gaten dichrijden, het tempo bepalen en dan op het juiste moment de troefkaart Stroetinga uitspelen

Juryuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Bob de Vries (3ptn)
3. Jouke Hoogeveen (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (5ptn)
2. Ingmar Berga (3ptn)
3. Karlo Timmerman (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Yvonne Spigt (3ptn)
3. Elma de Vries (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Mariska Huisman (5ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3. Cindy Vergeer (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MK Basics (5ptn)

Bekijk ook:

Stroetinga en Huisman winnen in Den Haag (12 november 2011)