Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag voor Reitsma in Dick van Gangelen Trofee

Dubbelslag voor Reitsma in Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zondag 30 oktober 2011 om 21:03:26 op Schaatspeloton.nl

Mireille Reitsma voert het peloton aan in de derde KPN Marathon Cup.

Mireille Reitsma voert het peloton aan in de derde KPN Marathon Cup. (bron: Schaatspeloton.nl)

Joost Juffermans (Schaatscentrum De Uithof) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl) hebben van de jury van de Dick van Gangelen Trofee de meeste punten gekregen na de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup. Hierdoor behaalde Mireille Reitsma, die ook de wedstrijd won, de 10 maximaal te behalen punten. Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) blijven aan de leiding in de prijs voor Marathonschaatser van het Jaar.

Jury: Ineke en Jan Kooiman

Juryrapporten

HEREN:
De herenwedstrijd kwam moeilijk op gang. Na wat speldenprikken van ondermeer  Bob de Vries en Joost Juffermans, werd pas  na de tweede sprint om de punten de groep compleet uit elkaar getrokken. Halverwege de wedstrijd ontstond een kopgroep van een tiental rijders die er in slaagden het peloton te dubbelen. Daarna waren er diverse valpartijen waarbij zowel Bob de Jong als ploegmaat Bob de Vries tegen het ijs smakten.Vervolgens ging de wedstrijd een tijdje op slot. Dit bleek stilte voor de storm. Met nog 10 ronden te gaan voor de kopgroep volgde er een schitterende finale, waarin Bob de Vries solo wegreed. Joost Juffermans wilde zich hier niet bij neerleggen, dichtte het gat en leek alleen te gaan aankomen. Maar Jorrit Bergsma bleek nog genoeg over te hebben en ging in een verrassende sprint als winnaar over de finish.

DAMES:
De dames- die moesten vertrekken op wit ijs-  maakten er een wedstrijd van die het aankijken meer dan waard was. Na een aantal plaagstootjes in het begin van o.a. Erna Last, ontstond er half koers een kopgroep, waarin Mireille Reitsma veel werk deed. Deze groep pikte de gevallen Maria Sterk op. In eerste instantie miste Elma de Vries de slag. Zij wist echter in haar eentje knap het gat te dichten. Met nog 20 ronden te gaan sloot de groep van 10 dames aan bij het peloton. Nadat het peloton was afgesprint nam Mireille Reitsma weer het initiatief. Het over gebleven veld werd uit elkaar getrokken en op een overtuigende manier reed Reitsma naar de overwinning en hield Lisanne Soemanta en Jolanda Langeland achter zich.

PLOEGEN:
Bij de dames was het vooral het team van MK Basics dat het meest als ploeg opereerde en daarom opnieuw de punten van
de jury verdiende. Ook bij de heren was het team van BAM weer de meest overtuigende ploeg in het peloton. Vandaar dat de formatie van coach Jillert Anema ook na deze boeiende wedstrijd de meeste aanspraak mocht maken op de punten voor het ploegenklassement.

Juryuitslag Heren:
1. Joost Juffermans (5ptn)
2. Bob de Vries (3ptn)
3. Jan Maarten Heideman (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Crispijn Ariëns (3ptn)
3. Jan Maarten Heideman (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Elma de Vries (3ptn)
3. Erna Last-Kijk in de Vegte (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Lisanne Soemanta (3ptn)
3. Jolanda Langeland (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MK Basics (5ptn)

Bekijk ook:

Bergsma en Reitsma winnen in Utrecht (29 oktober 2011)