Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bergsma leider KPN Marathon Cup na herziening uitslag

Bergsma leider KPN Marathon Cup na herziening uitslag

geplaatst maandag 24 oktober 2011 om 14:32:51 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft vandaag de uitslag van de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup aangepast. In de uitslag van de wedstrijd die zaterdag in Heerenveen krijgt Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) uit de laatste tussensprintserie nu 4 punten meer dan direct na de wedstrijd. Hierdoor neemt de Fries de leiding in de KPN Marathon Cup over van Ralf Zwitser (Wadro).

Ook Ralf Zwitser kreeg in de herziene uitslag 1 punt extra. In de oorspronkelijke uitslag werden zaterdag Bob de Vries, Joost Juffermans en Bart de Vries als winnaars van de laatste drie tussensprints gegeven. Dit is nu hersteld naar Ingmar Berga en twee maal Rob Hadders. Bergsma pakte achter Hadders twee maal 2 punten, Zwitser was in de eerste van de drie sprints achter Berga derde en pakte zo nog een punt.

Door de aangepast uitslag komt Jorrit Bergsma nu op 52,1 punten, Zwitser staat op 52 punten en moet de Oranje leiderstrui afstaan. Ook Rob Hadders doet door de herziening goede zaken en springt van plaats vijf naar 3 met 39 punten.

Bekijk ook:

BAM-mannen domineren in Thialf, hattrick voor Van der Wal (22 oktober 2011)