Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten Heerenveen voor Bergsma en Sterk

DvG-punten Heerenveen voor Bergsma en Sterk

geplaatst zondag 23 oktober 2011 om 21:41:14 op Schaatspeloton.nl

In Heerenveen heeft de jury van de Dick van Gangelen Trofee Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Maria Sterk (Hoolwerf Heiwerken) uitgeroepen tot de rijd(st)er van de dag. Juryleden Sandra Zwolle en Peter de Vries gaven in Thialf de maximale punten aan Bergsma en Sterk. Bergsma nam hierdoor ook de leiding in de Marathonschaatser van het Jaarprijs, Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) blijft leiden bij de vrouwen.

Jury: Sandra Zwolle en Peter de Vries

Juryrapporten

HEREN:
De wedstrijd in Heerenveen was van het begin tot het einde een geweldig spektakel. Waar Joost Juffermans net géén ronde voorsprong wist te pakken, deden Bob de Vries en 35 ronden later ook Jorrit Bergsma dat wel. Dat vervolgens deze drie hoofdrolspelers naar het podium mochten was meer dan terecht en dat gold ook de jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee, met dat verschil dat Bob de hoogste score kreeg voor zijn overwinning, maar dat de meeste punten van de jury toch naar Bergsma gingen, omdat hij over de hele wedstrijd toch wel heel wat méér werk had gedaan dan zijn ploegmaat.

DAMES:
Net als bij de heren, was ook bij de dames de wedstrijd in Heerenveen er een waarvoor je het publiek op de banken krijgt. De ontsnapping na 35 ronden, ingezet door Maria Sterk, was de inleiding voor een zinderende finale. Een kopgroep vqan vijf met alle zwaargewichten als Foske Tamar van der Wal, Mireille Reitsma, Mariska Huisman, Maria Sterk en Nadine Seidenglanz pakten een ronde en nadat het peloton was afgesprint zag Seidenglanz haar kans schoon en pakte 200 meter voorsprong. Op nauwelijks een meter voor de eindstreep werd ze alsnog gepasseerd door Foske Tamar van der Wal en Mariska Huisman.

PLOEGEN:
Bij de dames was MK Basics bij elke ontsnapping betrokken. De ploeg toonde veel initiatief en mocht de meeste aanspraak maken op de punten voor de DVG-Trofee. Ook bij de heren was de winnende ploeg van vorig jaar, het team van BAM,  ook nu weer de sterkste van het peloton. Nadat de ploegen van SOS Kinderdorpen en De Uithof zich volledig voor hun kopmannen hadden opgeofferd was de BAM-ploeg heer en meester op het ijs van Thialf.


Juryuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Bob de Vries (3ptn)
3. Joost Juffermans (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Bob de Vries (5ptn)
2. Jorrit Bergsma (3ptn)
3. Joost Juffermans (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Maria Sterk (5ptn)
2. Mireille Reitsma (3ptn)
3. Nadine Seidenglanz (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Mariska Huisman (3ptn)
3. Nadine Seidenglanz (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MK Basics (5ptn)

Bekijk ook:

BAM-mannen domineren in Thialf, hattrick voor Van der Wal (22 oktober 2011)