Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoogeveen en Langeland beginnen seizoen met jurybeloning

Hoogeveen en Langeland beginnen seizoen met jurybeloning

geplaatst zondag 9 oktober 2011 om 20:23:17 op Schaatspeloton.nl

Jolanda Langeland, hier in de aanval samen met ploeggenote Nadine Seidenglanz, werd door de Dick van Gangelen Trofeejury beloond met 5 punten.

Jolanda Langeland, hier in de aanval samen met ploeggenote Nadine Seidenglanz, werd door de Dick van Gangelen Trofeejury beloond met 5 punten. (bron: Schaatspeloton.nl)

Jouke Hoogeveen (DHW Power-play.nl) en Jolanda Langeland (Team Telstar Megastores) zijn zaterdag na afloop van de Openingsmarathon in Deventer uitgeroepen tot Rijders van de Dag. De aanvallers kregen van de Dick van Gangelen Trofeejuryleden Miranda van Vliet en Henri Ruitenberg sr. de maximale 5 jurypunten. Schaatscentrum De Uithof en Team Telstar Megastores krijgen de punten in het ploegenklassement van de trofee.

Jury: Miranda van Vliet en Henri Ruitenberg sr.

Juryrapporten

DAMES:
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was weer even spannend voor de meeste rijdsters. Waar is mijn plek en hoe hard heeft iedereen getraind en ben ik al goed genoeg. Team Telstar Megastores had er wel zin in en bepaalde hierdoor ook de wedstrijd de dames probeerden regelmatig wat speldenprikken uit te delen. Helaas was het niet genoeg om weg te komen. Maria Sterk en Foske Tamar van der Wal waren ook regelmatig bezig om zich zelf en de anderen te testen. Helaas liep het uit op een massasprint met Foske Tamar als winnares. Maar iedereen staat op scherp voor de wedstrijd volgende week in Amsterdam.

HEREN:
De eerste wedstrijd zonder de BAM-ploeg en Renault maar dat maakt voor de heren niet uit want wie er niet is kan ook niet winnen. De mannen hadden er zin in en dat was te zien. In het begin was het even rondkijken en hoe hard ging het ook alweer, maar al snel probeerden er rijders weg te komen. Er ontstond een kopgroepje maar dat werd weer terug gereden door de het team van SOS kinderdorpen. Er volgden nog een paar uitlooppogingen van rijders, maar ook die mochten niet weg. Er wordt niets cadeau gegeven. Dan maar alleen moet Jouke Hoogeveen hebben gedacht en dit kon hij heel lang volhouden totdat hij uiteindelijk toch weer werd teruggehaald. En dat was nog moeilijk genoeg. Vervolgens dacht Joost Juffermans te profiteren van de algemene vermoeidheid, kneep er handig tussenuit, maar werd op het laatst terug gepakt door de ploeggenoten van de sprinters. En zo won Karlo Timmerman eigenlijk toch vrij eenvoudig.

PLOEGEN:
Door de ploegen werd veel samengewerkt zowel bij de heren als bij de dames. Bij de dames was het team Telstar Megastores die de wedstrijd bepaalde. Door de goede samenwerking kwamen de rijdsters om beurten in actie en daarom waren zij ook het meest opvallend en aanvallend. Bij de heren waren het vooral de teams van SOS Kinderdorpen en De Uithof die zich lieten zien. SOS kinderdorpen hield zich voornamelijk bezig met alles terug te rijden om het maar tot een massasprint te laten komen. Het team van De Uithof daarentegen deed er alles aan om de wedstrijd ook voor het publiek aantrekkelijk te maken, door steeds in de aanval te gaan. Dáár komen de mensen tenslotte voor.

Juryuitslag Heren:
1. Jouke Hoogeveen (5ptn)
2. Joost Juffermans (3ptn)
3. Jaap Smit (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Karlo Timmerman (5ptn)
2. Ingmar Berga (3ptn)
3. Frederik Nauta (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Jolanda Langeland (5ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Maria Sterk (3ptn)
3. Mariska Huisman (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Schaatscentrum De Uithof (5ptn)
Dames: Telstar Megastores (5ptn)

Bekijk ook:

Karlo Timmerman en Foske Tamar van der Wal winnen Openingsmarathon (8 oktober 2011)