Schaatspeloton.nl - Nieuws - Karlo Timmerman en Foske Tamar van der Wal winnen Openingsmarathon

Karlo Timmerman en Foske Tamar van der Wal winnen Openingsmarathon

geplaatst zaterdag 8 oktober 2011 om 21:19:30 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman wint de eerste marathon van het nieuwe seizoen. Achter hem finishen Ingmar Berga en Frederik Nauta als tweede en derde.

Karlo Timmerman wint de eerste marathon van het nieuwe seizoen. Achter hem finishen Ingmar Berga en Frederik Nauta als tweede en derde. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Deventer hebben Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Foske Tamar van der Wal (Team Okkinga Communicatie) de Openingsmarathon van het seizoen gewonnen. Beiden waren ze het snelste in de massasprint. Timmerman klopte hierin na 100 ronden Ingmar Berga (Van Werven) en Frederik Nauta (Radson-Jinstal) die twee en drie werden. Van der Wal liet Maria Sterk (Hoolwerf Heiwerken) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) achter zich.

Duidelijke winst Karlo Timmerman
De openingswedstrijd bij de Heren Top Divisie miste de ploegen van BAM en Renault die verkozen hadden verstek te laten gaan bij deze eerste wedstrijd. Zij hadden er voor gekozen in Erfurt een trainingskamp op te slaan. Hierdoor ging een ingedund peloton van 12 ploegen van start in de nieuw geopende ijsbaan De Scheg. Het peloton bracht een leuke open wedstrijd op het ijs waarin meerdere vluchtpogingen zeker in de finale kansrijk leken. In die finale was het Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) die dapper solo de aanval zocht en op een gegeven moment na hulp van ploeggenoot Bart de Vries (DHW Power-play) zelfs het peloton in de rug zag. De formatie van SOS Kinderdorpen besloot toen echter de ploeg op kop te zetten en wist na vele ronden achtervolging Hoogeveen terug te pakken. Daarop volgde een duo aanval van Sandor Stuut en Joost Juffermans (beiden De Uithof) waarvan Joost Juffermans bij de bel zelfs nog een 20 meter voorsprong had op het sprintende peloton. Dit peloton pakte op het laatste rechte stuk echter Juffermans terug waarna Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) de wedstrijd won. Ingmar Berga (Van Werven) werd tweede, Frederik Nauta (Radson-Jinstal) derde.

Foske Tamar van der Wal wint nipte sprint
Ook de Dames brachten in Deventer een leuke wedstrijd op het ijs. Zeker de eerste helft was snel en zwaar waardoor veel, veelal debuterende, rijdsters het peloton moesten laten lopen. In de tweede helft viel het tempo wat terug maar waren er nog wel wat schermutselingen te zien. Onder andere een kopgroep van acht dames maakte zich los van het peloton, maar deze vluchtpoging strandde. In de finale probeerde Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl) het solo maar op het laatst moest ook zij zich gewonnen geven. In de daarop volgende sprint was Foske Tamar van der Wal (Team Okkinga Communicatie) net iets sneller dan Maria Sterk (Hoolwerf Heiwerken) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) die twee en drie werden.

Mark Ooijevaar debuteert met zege
In de Eerste Divisie won debutant Mark Ooijevaar (Team Appel Beton) door in de finale medelvluchter Mats Stoltenborg (Schaatsteamhaarlem.nl) in een sprint-a-duex te kloppen. Engbert de Vegt werd derde. Het drietal had halverwege een aantrekkelijke wedstrijd samen met Christiaan van den Berg, die als vierde naast het podium eindigde, een ronde voorsprong gepakt.

Bekijk ook:

Foto's
Uitslag Dames Top Divisie
Uitslag Heren Eerste Divisie
Uitslag Heren Top Divisie