Schaatspeloton.nl - Nieuws - Karen Teuling en Ilona Grandia naar Stouwdam Sport

Karen Teuling en Ilona Grandia naar Stouwdam Sport

geplaatst vrijdag 1 juli 2011 om 09:00:49 op Schaatspeloton.nl

Karen Teuling

Karen Teuling

De damesploeg van Stouwdam Sport heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Karen Teuling en Ilona Grandia. De 37-jarige Teuling kwam de afgelopen zeven jaren landelijk uit voor PANalytical, de 18-jarige Ilona Grandia debuteert in het landelijke peloton na afgelopen seizoen de Regiocompetitie Zuid te hebben gewonnen. Teuling en Grandia completeren Stouwdam Sport dat verder uit Hilde Goovaerts en Anne-Carine van Abeelen blijft bestaan.

Karen Teuling heeft in haar zeven jaar op het landelijke niveau wisselende resultaten behaalt. Waar de Eindhovense op kunstijs moeite heeft om wedstrijden uit te rijden, behoort ze op natuurijs bij de middenmoot. Zo werd ze afgelopen seizoen bij het NK op natuurijs vijftiende. Ook is Teuling meervoudig kampioen van het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland, een titel die ze afgelopen seizoen moest laten aan haar toekomstige ploeggenote Anne-Carine van Abeelen. De bijna twintig jaar jongere Ilona Grandia was afgelopen seizoen met acht zeges goed voor de eindwinst in de Regiocompetitie Zuid en maakt daarmee de overstap naar het landelijke peloton. De Zuilichemse nam afgelopen jaar ook deel in de Noord-Oost Competitie waar ze als 26e in het eindklassement eindigde.

Met de komst van Teuling en Grandia gaat Stouwdam Sport zich als een zuidelijke ploeg tonen. Ook Anne-Carine van Abeelen komt uit het zuiden van het land, en de Belgische Hilde Goovaerts traint ook in het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. De Friezin Margo van de Merwe die afgelopen seizoen voor Stouwdam Sport uitkwam maakte eerder al de overstap naar Hoolwerf Heiwerken.

Bekijk ook:

Karen Teuling
Ilona Grandia
Sterk en Van de Merwe naar Hoolwerf Heiwerken (26 april 2011)