Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sterk en Van de Merwe naar Hoolwerf Heiwerken

Sterk en Van de Merwe naar Hoolwerf Heiwerken

geplaatst dinsdag 26 april 2011 om 11:49:15 op Schaatspeloton.nl

De Hoolwerf Heiwerkenploeg voor het nieuwe seizoen 2011/2012 met vlnr Kimberly Muusse, Paula Mol, Maria Sterk en Margo van de Merwe

De Hoolwerf Heiwerkenploeg voor het nieuwe seizoen 2011/2012 met vlnr Kimberly Muusse, Paula Mol, Maria Sterk en Margo van de Merwe

Hoolwerf Heiwerken versterkt zich voor het komende seizoen met Maria Sterk (Haicobouma.nl), Margo van de Merwe (Stouwdamsport) en Paula Mol (Team W. Janssen). De formatie van ploegleidster Neeke Wassenbergh-Smit moest op zoek naar versterking na het vertrek van Marije van Marle (Team Huisman) en Rowenne de Boer (Haicobouma.nl). Kimberly Muusse blijft als enige van de huidige rijdsters, Lisanne Buurman maakt de overstap naar een nieuw tweede team, ProSport Noord-Holland.

Met het komende drietal versterkt zich zeker als men kijkt naar de erelijst van de rijdsters. Werelduurrecordhoudster Maria Sterk werd in het verleden onder ander Nederlands Kampioene op natuurijs en meervoudig tweede in de kunstijscompetitie. Margo van de Merwe was in het afgelopen seizoen goed voor de eindzege in het Jongerenklassement van de KPN Marathon Cup. Kimberly Muusse blijft als enige van de in het afgelopen seizoen voor Hoolwerf Heiwerken rijdende rijdsters ook komend seizoen voor de ploeg van teameigenaren Albert en Willem Hoolwerf rijden.

Lisanne Buurman maakt na een door een hardnekkige scheenbeenblessure teleurstellend seizoen de overstap naar het nieuwe schaatsteam ProSport Noord-Holland. Die formatie zal geleid worden door Glenn Wassenbergh, afgelopen seizoen ploegleider van Eerste Divisieteam De Goudse Verzekeringen en man van Hoolwerf Heiwerken ploegleidster Neeke Wassenbergh-Smit. De verdere samenstelling van deze nieuwe formatie wordt later bekend gemaakt.

Naast hoofdsponsor Hoolwerf Heiwerken wordt de formatie ook ondersteund door co-sponsoren Flevonice, Gaastra Int. Sportswear, Hunter sportswear, WK bouw, Broekhuis auto's, AA drink, IJsbaan de Westfries, TimsImaging en Rules for Health.

Bekijk ook:

De Boer naar Team Haicobouma.nl (11 maart 2011)
Marije van Marle naar De Jong Ursem (8 februari 2011)