Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noordlaarse Dick van Gangelenpunten naar Bob de Vries en Mireille Reitsma

Noordlaarse Dick van Gangelenpunten naar Bob de Vries en Mireille Reitsma

geplaatst maandag 29 november 2010 om 23:14:13 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft in de persoon van Henri Ruitenberg sr. en Eric Korver in Noordlaren de meeste punten gegeven aan Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl). Het tweetal kreeg van de jury de beloning voor hun aanvallende rijden. Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) blijven het Marathonschaatser van het Jaarklassement aanvoeren.

Jury: Henri Ruitenberg sr. en Eric Korver

Juryrapporten

HEREN:

Een superwedstrijd bij de mannen, waarin Bob de Vries onbetwist de beste was. Hij wist ook nu weer feilloos zijn moment af te wachten, zoals de mannen meestal het peloton tot halfkoers wat laten uitrazen en dan zelf toeslaan. Dan zie je ook dat iemand als Ralf Zwitser, die er de hele wedstrijd in vliegt, net op het laatst de finale mist. Bob de Vries verdiende de punten, maar ook Zwitser behoorde ze te krijgen vanwege zijn attractieve aanvallende rijden. Cristijn Groeneveld zat bij veel ontsnappingen en reed in de finale heel knap het gat dicht naar de drie koplopers

DAMES:
Het werd in Noordlaren bij de dames een geweldige natuurijs-primeur, met voor de jury Mireille Reitsma als de absolute uitblinker. Zij was voortdurend in de aanval, leidde de ontsnappingen en nam ook het initiatief voor de beslissende demarrage. Zij was het vooral ook die een groep van elf naar een ronde voorsprong leidde, maar toen ze meteen daarop aanzette voor nog een ronde, konden nog maar drie dames haar volgen. De allersterksten waren overgebleven, van wie Maria Sterk nog drie jurypunten kreeg en winnares Foske Tamar van der Wal één punt.

PLOEGEN:
Opnieuw torende het team van MK Basics hoog uit boven de rest. Vooral door het ijzersterke rijden van de onvermoeibare Mireille Reitsma en Sandra 't Hart, die misschien wel verdiend had te winnen, ook haar schaats als eerste over de streep drukte, maar dat niet reglementair deed. BAM, AMI Kappers en Wadro reden bij de mannen tactisch een zeer goede wedstrijd, maar ook in deze samenstelling zonder Strroetinga spelen de mannen van BAM het spel toch altijd weer nèt iets slimmer. Dankzij ook het geweldige sleurwerk dat Willem Hut altijd weer tentoonspreidt.

Juryuitslag Heren:
1. Bob de Vries (5ptn)
2. Ralf Zwitser (3ptn)
3. Christijn Groeneveld (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Bob de Vries (5ptn)
2. Christijn Groeneveld (3ptn)
3. Martijn van Es (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Maria Sterk (3ptn)
3. Sandra 't Hart (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Maria Sterk (3ptn)
3. Sandra 't Hart (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM-Univé Schaatsteam (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)

Bekijk ook:

Bob de Vries en Foske Tamar van der Wal winnen Noordlaren (29 november 2010)