Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob Hadders en Foske Tamar van der Wal eerste leiders Dick van Gangelen Trofee

Rob Hadders en Foske Tamar van der Wal eerste leiders Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zondag 24 oktober 2010 om 14:50:38 op Schaatspeloton.nl

Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) en Maria Sterk (Haicobouma.nl) zijn door de Dick van Gangelenjury in Amsterdam uitgeroepen tot rijders van de wedstrijd. Beiden kregen de 5 jurypunten voor hun optreden. Voor Hadders betekende dit dat hij samen met de bonuspunten voor de dagzege de volle buit haalde. Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) ging door twee tweede plekken Sterk voorbij en is zo de eerste leidster.

Juryrapporten

HEREN:

Geheel volgens traditie ging het marathonseizoen van start op de gezellige onoverdekte Jaap Eden baan.
De enige baan waar men nog nat zou kunnen worden. Wat een beestenweer en dus wat een mooi marathonweer!
Vooraf bleek wel dat de rijders, nu er niets meer op het ijs valt te verdienen, allemaal erg graag met de door A6.nl beschikbaar gestelde sponsorauto naar huis wilden en velen zeiden dat ze voor de zekerheid al op de fiets waren gekomen , want iedereen was er van overtuigd dat hij er met die auto vandoor zou gaan! Toch was er maar één man die ervoor in aanmerking kwam en nota bene rijdt in de ploeg van Renault/eco2. Rob Hadders had deze zomer blijkbaar het beste getraind want was veruit het actiefste in de koers, pakte de volle winst in de puntensprints door gewoon weg te rijden bij de rest en ook de overwinning naar zich toe te trekken.
Ook de jonge Christijn Groeneveld word steeds beter want na enkele uitvalspogingen leek hij de beslissende slag gemist te hebben maar maakte dat, met later wat hulp van zijn ploegmaatje Jan Maarten Heideman, weer goed maar had pech dat hij in de laatste bocht onderuit ging.
Ralf Zwitser was zeer actief, miste uiteraard de kopgroep ook niet en verdiende daarmee ook een puntje voor de flitsende auto, maar moest toch op de fiets naar huis.
 
DAMES:
Ook de eerste dameswedstrijd van het seizoen werd verreden onder zeer natte omstandigheden. Er ging een groot peloton van start en meteen al zagen we bekende namen voorin rijden. Diverse malen werd geprobeerd een kopgroep te vormen. Jolanda Langeland speelde hierin een rol, maar met nog 30 ronden te gaan ontstond een kopgroep van 11 dames mede op initiatief van Maria Sterk. De kopgroep dubbelde binnen 10 ronden het peloton. Maria Sterk probeerde in de finale nog te ontsnappen met 2 andere rijdsters maar ze werden helaas weer bijgehaald zodat 10 dames sprintten om de eerste plek. Foske Tamar van der Wal reed de hele wedstrijd zeer attent en werd alst tweede opgenomen in het DvG-dagklassement. De tweede plaats in de eindzege zorgde ervoor dat zij met zes punten èn de auto, beschikbaar gesteld voor de leider in het DvG klassement, naar huis mocht

PLOEGEN:
Bij de heren werd de ploeg van Ami Kappers door de jury als beste beoordeeld omdat zij als team attent en opereerden. Twee mannen in de kopgroep terwijl Jens Zwitser goed controleerde en 'nestor' Heideman zijn jonge maatje netjes aan een ronde voorsprong hielp. Jammer voor Berga en Groeneveld dat ze de laatste bocht beiden ten val kwamen en de kans op winst zagen vervliegen.
Bij de dames reed de ploeg MKBasics.nl de gehele wedstrijd attent en zorgde ervoor dat twee ploeggenoten in de kopgroep aanwezig waren.

Juryuitslag Heren:
1.Rob Hadders (5ptn)
2.Christijn Groenevel (3ptn)
3.Ralf Zwitser (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1.Rob Hadders (5ptn)
2.Cees Juffermans (3ptn)
3.Geert Plender (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1.Maria Sterk (5ptn)
2.Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3.Jolanda Langeland (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1.Irene Schouten (5ptn)
2.Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3.Jolanda Langeland (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: AMI Kappers (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)

Bekijk ook:

Rob Hadders en Irene Schouten openen in Amsterdam met winst (23 oktober 2010)