Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob Hadders en Irene Schouten openen in Amsterdam met winst

Rob Hadders en Irene Schouten openen in Amsterdam met winst

geplaatst zaterdag 23 oktober 2010 om 21:30:27 op Schaatspeloton.nl

Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) komt juichend als winnaar over de streep van de eerste wedstrijd in de KPN Marathon Cup.<br><i>(Klik op de foto of de link hier onder voor meer foto's van de eerste KPN Marathon Cupwedstrijd)</i>

Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) komt juichend als winnaar over de streep van de eerste wedstrijd in de KPN Marathon Cup.
(Klik op de foto of de link hier onder voor meer foto's van de eerste KPN Marathon Cupwedstrijd) (bron: Schaatspeloton.nl)

In een regenachtig Amsterdam hebben Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) en Irene Schouten (Team Timmerman) de eerste wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Beide waren in een sprint van een omvangrijke kopgroep het snelst. Hadders liet Cees Juffermans (Wadro) en Geert Plenders (Van Werven) achter zich. Eerder op de avond won Willem Hut (BAM-Univé Schaatsteam) in de Eerste Divisie.

Het waren de echte liefhebbers die in Amsterdam de stromende regen trotseerde om de eerste marathon van het seizoen te bekijken. Terwijl de paraplu's de Jaap Edenbaan omzoomde bracht het Top Divisiepeloton een niet onaantrekkelijke wedstrijd op het ijs. Het was halverwege koers toen een kopgroep van veertien een ronde voorsprong pakte. In deze groep koppels van BAM-Univé Schaatsteam, SOS Kinderdorpen en AMI Kappers waardoor het al snel duidelijk was dat dit de groep was die om de eerste zege van het seizoen mocht gaan sprinten. In de finale schakelde de rijders van AMI Kappers, Ingmar Berga en Christijn Groeneveld, elkaar door een val uit. Even daarvoor had Kurt Wubben (Groenehartsport.nl) nog dapper als laatste geprobeerd de sprint te ontlopen. Vervolgens was hetRob Hadders (Equipe Renault Eco2), die gedurende de wedstrijd al zeer succesvol was in de tussensprint, die ook op de eindstreep het sterkst was. Cees Juffermans (Wadro), die dankzij een snelle laatste ronde van een geklopte positie opklom naar de tweede plek, en Geert Plender (Van der Werven) completeerde het Amsterdamse podium.

De eerste Oranje trui ging, mede dankzij de vele bonuspunten behaald tijdens de wedstrijd, naar Rob Hadders. Bart de Vries (Team Windkr88) mocht de eerste Witte Trui in ontvangst nemen.

Ook bij de Dames was het een omvangrijke kopgroep die een ronde voorsprong pakte. Halverwege koers was dit tiental rond gegaan, waarna ook bij de Dames verder geen opvallende aanvallen meer te noteren waren. In de finale was Irene Schouten (Team Timmerman) het snelst en pakte zo de eerste zege van het seizoen. Achter Schouten waren Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) en Jolanda Langeland (Ripca) goed voor de tweede en derde plek. Sandra 't Hart (MKBasics.nl) die als vierde finishte pakte dankzij bonuspunten behaald in de tussensprints de eerste Oranje Trui. Irene Schouten zal volgende week in Heerenveen in het Wit mogen starten.

De eerste Eerste Divisiewedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Willem Hut (BAM Schaatsteam). Top Divisierijder Hut had als enige twee ronde voorsprong. Achter Hut ging de tweede plek naar Robert van Dalen (Adviesburo Harry de Wolff), Engbert de Vegt (Habovo/Bwaste) legde beslag op de derde plaats. Wierd Osinga (Adviesburo Harry de Wolff) verdiende de eerste Oranje trui.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Eerste Divisie
Uitslag Top Divisie