Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jouke Hoogeveen en Kimberly Muusse worden columnist

Jouke Hoogeveen en Kimberly Muusse worden columnist

geplaatst woensdag 30 september 2009 om 20:58:21 op Schaatspeloton.nl

Kimberly Muusse (li.) en Jouke Hoogeveen (re.) zullen vanaf vrijdag a.s. aan de slag gaan als columnist voor Schaatspeloton.nl

Kimberly Muusse (li.) en Jouke Hoogeveen (re.) zullen vanaf vrijdag a.s. aan de slag gaan als columnist voor Schaatspeloton.nl

Vanaf vrijdag 2 oktober a.s. zullen Kimberly Muusse en Jouke Hoogeveen als columnist hun visie op de marathonschaatssport gaan geven. Om en om zullen deze marathonschaatsers elke vrijdag een column schrijven voor deze website. Aanstaande vrijdag 2 oktober zal Kimberly Muusse de spits afbijten, een week later op vrijdag 9 oktober zal Schaatspeloton.nl de eerste column van Jouke Hoogeveen plaatsen.

Kimberly Muusse
Kimberly Muusse is een 23-jarige marathonschaatsster en studente. Uitkomend voor het Team Hoolwerf Heiwerken van Neeke Smit probeert Kimberly Muusse ook dit seizoen weer de balans te vinden tussen de factoren die nodig zijn om top te kunnen presteren. Hierdoor hoopt ze haar wens, het behalen van een podiumplek, te kunnen verwezenlijken. Naast het schaatsen studeert Kimberly Muusse aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na in 2007 een bachelor Psychologie te hebben behaald wil ze komend jaar af te studeren als bewegingswetenschapper. Daarna wil ze beide studies gaan combineren in sportpsychologie om zo in de toekomst topsporters mentaal te kunnen gaan begeleiden.

Vanaf vrijdag 2 oktober zullen de bezoekers van Schaatspeloton.nl om de week de ijsbeleving en de visie over het sporter-zijn van Kimberly Muusse kunnen lezen in haar columns.

Jouke Hoogeveen
Jouke Hoogeveen is een 30-jarige Pedagoog uit Amsterdam. Daarnaast skeelert en schaatst hij op het hoogste niveau. Zijn talent om lang door te kunnen bijten komt goed van pas op lange wedstrijden op asfalt en ijs. Zo won hij vorig seizoen de 150 kilometer op natuurijs in Zweden. Jouke Hoogeveen is geboren in het Elfstedenstadje IJlst, maar woont sinds zijn studietijd samen met Femke Roemer in het centrum van Amsterdam. Als pedagoog begeleidt hij kinderen met een autistische stoornis. Pas na zijn studie is Jouke Hoogeveen gaan schaatsen. Hij was direct enthousiast over de combinatie van keiharde competitie en gezelligheid binnen het marathonschaatsen. Dit jaar is zijn derde jaar op het hoogste niveau. Ook dit jaar zal hij weer azen op een hoofdprijs, liefst op natuurijs.

Vanaf vrijdag 9 oktober zal Jouke Hoogeveen voor Schaatspeloton.nl om de week zijn gedachten in een column vatten.

Bekijk ook:

Kimberly Muusse
Jouke Hoogeveen
Lees de eerste column van Kimberly Muusse: Lady / Tjik