Schaatspeloton.nl - Nieuws - Goesting stopt in Top Divisie, gaat door in Eerste Divisie

Goesting stopt in Top Divisie, gaat door in Eerste Divisie

geplaatst donderdag 16 juli 2009 om 08:42:06 op Schaatspeloton.nl

De geel/blauwe schaatspakken van het Goesting.nl schaatsteam zijn komend seizoen niet meer te zien in de Top Divisie. De formatie van ploegleider Mons Verkerk zag zich genoodzaakt de ploeg op te heffen, nadat hoofdsponsor Goesting er niet in was geslaagd een medesponsor voor de ambitieuze ploeg te vinden. Goesting Events blijft wel het Eerste Divisieteam dat zij al zeven jaar sponsoren ondersteunen.

Omdat de vaste kosten van een Top Divisieschaatsploeg hoog blijven en veel bedrijven te maken hebben met de economische crisis, is Goesting Events lange tijd op zoek geweest naar een co-sponsor. Goesting Eventsdirecteur Gerard Ridderhof: "De jongens hebben er altijd keihard voor geknokt en hadden het enorm naar hun zin in de ploeg. Voor hen is het enorm zuur dat we niet samen verder kunnen gaan na deze succesvolle winter."
Inmiddels is bekend dat Jan van Oosterom (Foekens), Joost Vink (Groen Talent) en Rick van Leersum (Viks Parket) onderdak hebben gevonden bij een andere Top Divisieploeg. Jasper van Tol ziet zich gedwongen een Eerste Divisienummer aan te vragen en Ytzen Faber gaf al eerder aan te stoppen met marathonschaatsen.

Overigens blijft Goesting Events wel hoofdsponsor van het team dat uitkomt in de Eerste Divisie. Het opleiden van rijders en ze klaar stomen van de A competitie blijft een belangrijk doel voor Goesting. In de afgelopen zeven jaar hebben zij dit met het Eerste Divisieteam al meer dan eens bewezen, zo gaat Thijs Smit vanuit de Eerste Divisieploeg naar Viks Parket en wordt daar ploeggenoot van Rick van Leersum. "Voor Goesting Events is dit ook één van de belangrijkste redenen om topsport te steunen, namelijk jong talent de mogelijkheid geven om goed te worden. Dit proberen wij ook in ons dagelijks werk te doen, mensen vaardigheden leren waardoor ze beter presteren. " aldus Ridderhof

Het schaatsteam dankt alle mensen en sponsoren die zich de afgelopen twee jaar voor het Goesting.nl team hebben ingezet. Goesting Events sluit niet uit om volgend jaar terug te keren in de Top Divisie en hoopt ondanks hun afwezigheid ook deze winter op natuurijs.

Bekijk ook:

Goesting.nl schaatsteam wil doorgaan na bewogen seizoen (4 maart 2009)