Schaatspeloton.nl - Nieuws - Martijn Kromkamp naar Groen Talent

Martijn Kromkamp naar Groen Talent

geplaatst zondag 5 juli 2009 om 22:44:44 op Schaatspeloton.nl

Martijn Kromkamp

Martijn Kromkamp

KNSB Grand Prixwinnaar Martijn Kromkamp heeft in Groen Talent eindelijk een ploeg voor het nieuwe seizoen gevonden. Martijn Kromkamp, die afgelopen seizoen uitkwam voor de formatie van Kooyenga Groep waar zijn vader Jan Eise ploegleider was, was na het afhaken van de hoofdsponsor ploegloos. Met het aantrekken van Kromkamp heeft Groen Talentploegleider Lammert Huitema de ploeg voor het aankomende seizoen rond.

Na het afhaken van hoofdsponsor Kooyenga Groep wou Martijn Kromkamp in eerste instantie met zijn voormalige ploeggenoten, onder leiding van zijn vader en met een nieuwe sponsor in actie gaan komen op het hoogste niveau. Deze nieuwe sponsor bleef echter uit en Arjen Becker en Peter van de Pol vonden in respectievelijk Vlasman en Foekens al een nieuwe sponsor. Afgelopen week vond de jonge Kromkamp dus in Groen Talent alsnog zijn ploeg voor het nieuwe jaar.

Bij Groen Talent weet hij zich vergezeld van Ruud Borst, Frank Woltman, Emiel Blauw, Joost Vink en debutant Jaap Ketelaar. Op de website van de schaatsbond KNSB toont Martijn Kromkamp zich gelukkig "Ik ben blij dat ik volgend seizoen toch in de Top Divisie mag starten, dat is eigenlijk het voornaamste. Dat doe ik bovendien ook nog met een ploeg waarin jongens zitten met wie we een goede prestatie kunnen leveren. Dat maakt het helemaal mooi." De 28-jarige rijder uit Wolvega wil zich in elk geval komend seizoen bewijzen na het succesvolle einde van afgelopen seizoen "Ik wil in ieder geval dat wat ik afgelopen winter heb opgebouwd bevestigen. Dat is zeker mijn persoonlijke doel. En het blijkt dus nog steeds nodig dat ik mensen overtuig van wat ik kan. Want eigenlijk heeft het natuurlijk best heel lang geduurd voor ik een ploeg heb gevonden, dat was wat teleurstellend. Maar ik ben blij dat ik nu voor Groen Talent het ijs op kan."

Bekijk ook:

Martijn Kromkamp
Groen Talent sponsort nieuwe ploeg met Borst en Vink (29 juni 2009)