Schaatspeloton.nl - Nieuws - Scheringa overweegt opnieuw sponsoring te stoppen

Scheringa overweegt opnieuw sponsoring te stoppen

geplaatst woensdag 25 maart 2009 om 22:00:23 op Schaatspeloton.nl

Voor de derde maal in ruim een jaar tijd heeft Dirk Scheringa gemeld te overwegen zijn sponsoring in het marathonschaatsen met DSB Bank en Frisia Financieringen stop te zetten. Op een persconferentie, waar Scheringa bekend maakte de sponsoring van de langebaanploeg te verlengen, uitte de West-Friese bankier wederom kritiek op het format van het marathonseizoen en de media-aandacht voor de sport.

In verschillende media laat Dirk Scheringa zijn ongenoegen met de situatie van het marathonschaatsen weten. "Bij het marathon klopt het hele format niet", liet Scheringa de pers weten. "Het moet simpeler en zwaarder. Dat het lijkt op wedstrijden op natuurijs. Als deze situatie niet verandert, overwegen we na 2010 ons terug te trekken uit de marathon. Of dat elke schaatser weer voor een fiets en een pak gaat schaatsen."

Overigens is de kritiek van Scheringa niet nieuw. Vergelijkbare bedenkingen had hij januari 2008 toen met name gericht op de schiftingssprint in het Essent Cupformat. Aan het begin van het huidige seizoen had Scheringa, na het verlies van de live SBS6-uitzending van diezelfde Essent Cup, kritiek op het beleid van de KNSB richting de commerciƫle zender. De bankdirecteur noemde toen het gedrag van de schaatsbond onprofessioneel.

Bekijk ook:

Dirk Scheringa roert zich weer (3 oktober 2008)
Scheringa dreigt geldkraan dicht te draaien (8 januari 2008)