Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dirk Scheringa roert zich weer

Dirk Scheringa roert zich weer

geplaatst vrijdag 3 oktober 2008 om 17:25:13 op Schaatspeloton.nl

Donderdag werden in het stadion van AZ in Alkmaar de langebaan en marathonploegen van DSB Bank gepresenteerd. Deze gelegenheid heeft sponsor Dirk Scheringa aangehaald om uit te halen naar de KNSB. Zoals zo vaak met een opmerking van Scheringa hebben deze opmerkingen uitgebreid de media gehaald. Scheringa is zwaar teleurgesteld over het terugtrekken van uitzender SBS6 en noemt dit de doodsteek voor het marathonschaatsen.

Scheringa noemt het gedrag van de KNSB rond het afsluiten van het tv-contract met SBS6 onprofessioneel. De sponsor wil gaan overwegen of hij zonder tv-tijd in de toekomst als marathonsponsor aan zal blijven. Tegen de Telegraaf zegt Scheringa: "In de huidige economische situatie moet je waar voor je geld hebben. Wij gaan ons intern beraden of wij in 2010 doorgaan met het marathonschaatsen. We houden van de sport en willen de rijders graag ondersteunen. Maar wat er nu gebeurt, dat kan niet langer. Het onprofessionele gedrag van het bestuur is niet meer van deze tijd. Daar ben ik bijzonder teleurgesteld in."

Overigens dreigde Dirk Scheringa januari van dit jaar nog de geldkraan als sponsor dicht te draaien als de schiftingsprint 20 ronden voor de finish in de Essent Cup niet zou worden afgeschaft. Deze regel was ingevoerd om het marathonschaatsen ‘spectaculairder' te maken en zo SBS6 tevreden te stellen.

Bekijk ook:

SBS6 wil stoppen, bond wijst op contractuele verplichtingen (23 september 2008)
Scheringa dreigt geldkraan dicht te draaien (8 januari 2008)
'Doodsteek voor marathon', Dirk Scheringa hekelt onprofessionel bestuurders KNSB (De Telegraaf)
Scheringa: marathonschaatsen op tv (AD Sportwereld)
‘Marathonschaatsen op tv-kanaal’ (NuSport.nl)
Dirk Scheringa wil marathonschaatsen op Eredivisie Live (Digitaalmedia.nl)