Schaatspeloton.nl - Nieuws - Langeland en Plender-Ter Haar naar De Sprinters

Langeland en Plender-Ter Haar naar De Sprinters

geplaatst maandag 16 februari 2009 om 15:22:31 op Schaatspeloton.nl

Jolanda Langeland

Jolanda Langeland

Bij Team De Sprinters hebben ze zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van Jolanda Langeland (Steenbergen Fietsen) en Sigrid Plender-Ter Haar (Haak Precision Mechanics). Nadat eerder bekend werd dat Margo van de Merwe ondanks een aanbod van Viks Parket zou blijven heeft de formatie van teammanager André Weening hiermee de ploeg voor het volgende seizoen rond.

De 27-jarige Jolanda Langeland uit Bedum heeft inmiddels al een reeks van goede uitslagen achter haar naam staan. Zo won ze afgelopen januari op de Weissensee de Aart Koopmans Memorial over 60km en werd ze zesde en vijfde tijdens respectievelijk de Alternatieve Elfstedentocht en het Open NK aldaar. Ook stond Langeland dit seizoen op het podium in de 10e wedstrijd om de Essent Cup in Assen. Sigrid Plender-Ter Haar reed de afgelopen 2 seizoenen voor Team Bekkering – Frisia Financieringen, alwaar ze dit seizoen als 5e rijdster in het pak van Machinefabriek Haak rijdt. Met Plender-Ter Haar, die na 2 mindere seizoenen dit seizoen bij de ploegleiding van haar nieuwe ploeg opviel door haar aanvallende rijden en werklust voor haar kopvrouw Danielle Bekkering, weet de ploeg zich verzekerd samen met Sanne Halma van het feit dat er voldoende kracht binnen het team is om de aansluiting met de top te kunnen maken en mee te gaan doen om de dagsuccessen.

Tevens zal het team volgend seizoen onder de stichting schaats en skeelerteam Fryslan vallen. Onder deze stichting rijden dit seizoen Top Divisieteam Kooyenga Groep en Eerste Divisieploeg GIBO-BEKA. Het teammanagement zal volgend jaar weer uitgevoerd worden door Andre Weening en Jan Ronald Wigarda. De ploeg heeft nog een vacature open staan voor een trainer. Dit omdat Johan Zonderland heeft aangeven te stoppen en zich op een maatschappelijke carrière te concentreren.

Bekijk ook:

Sigrid Plender-Ter Haar
Jolanda Langeland
Sigrid Plender-ter Haar weg bij Team Bekkering (24 januari 2009)
Ankie Ytsma weg bij De Sprinters