Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sigrid Plender-ter Haar weg bij Team Bekkering

Sigrid Plender-ter Haar weg bij Team Bekkering

geplaatst zaterdag 24 januari 2009 om 15:20:03 op Schaatspeloton.nl

Sigrid Plender-ter Haar

Sigrid Plender-ter Haar

Komend seizoen zal Sigrid Plender-ter Haar niet meer uitkomen voor Team Bekkering. Dit seizoen rijdt Plender-ter Haar als vijfde rijdster bij het team dat gesponsord wordt door Frisia Financieringen. Zowel de ploegleiding van Team Bekkering als Sigrid Plender-ter Haar zelf kwamen tot de conclusie dat het beter is de wegen te scheiden. Dit meldt echtgenoot Geert Plender op zijn website.

"Of ze doorgaat met marathonschaatsen is nog steeds de vraag, maar dat ze niet meer voor Team Bekkering zal rijden is in ieder geval zeker. Zowel de ploegleiding als Sigrid zelf kwamen tot de conclusie dat het beter is de wegen te scheiden."

Het team dat zich vorig jaar vormde rond meervoudig nationaal kampioene Daniëlle Bekkering en zich dit jaar flink versterkte, lijkt Sigrid Plender-ter Haar niet te vinden passen binnen de professionele en ambitieuze insteek van de ploeg. Plender-ter Haar reed dit seizoen als zogenaamd vijfde rijdster, wat wil zeggen dat ze in een door Haak Precision Mechanics gesponsord pak reed maar wel deel uit maakte van het Team Bekkering waarvan de hoofdmacht door Frisia Financieringen wordt gesponsord.

"Sigrid kende de afgelopen jaren veel blessureleed, maar rijdt dit jaar buitengewoon goed." Aldus echtgenoot Geert Plender op zijn website. "Ze heeft vooral ontspannen met sport leren omgaan en alle hooggespannen verwachtingen van zichzelf overboord gezet. Het is logisch om, als genieten van de sport het belangrijkste is geworden, niet plaats te blijven nemen in één van de meest prestatiegerichte teams van het peloton."

Bekijk ook:

Sigrid Plender-ter Haar