Schaatspeloton.nl - Nieuws - Opnieuw Mass-start Competitie over drie wedstrijden, KNSB laat ploegen teamlicentie aanvragen

Opnieuw Mass-start Competitie over drie wedstrijden, KNSB laat ploegen teamlicentie aanvragen

geplaatst dinsdag 6 september 2016 om 11:42:38 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman won vorig jaar de Finale van de Mass-startcompetitie.

Gary Hekman won vorig jaar de Finale van de Mass-startcompetitie. (bron: Schaatspeloton.nl)

De landelijke Mass-start Competitie kent ook dit seizoen weer drie wedstrijden. Woensdag 28 september wordt gestart met een wedstrijd in Leeuwarden, zondag 30 oktober volgt daags na de KPN Marathon Cup in Groningen op dezelfde ijsbaan de tweede wedstrijd en zaterdag 12 november is in Heerenveen de Finalewedstrijd rondom de vierde wedstrijd van de KPN Marathon Cup in Thialf. Ploegen moeten voor deelname aan de competitie dit jaar een teamlicentie aanvragen. De KNSB heeft de inschrijving daarvoor nu geopend.

Alleen rijders die deel uitmaken van een team met een goedgekeurde Mass-start licentie en als zodanig zijn geregistreerd, kunnen worden ingeschreven voor wedstrijden van de Mass-start Competitie. Deze Mass-startteams kunnen bestaan uit leden van erkende topteams uit de langebaan en marathon, nationale selecties shorttrack of inline skaten, de Regionale Trainingcentra, gewestelijke en baanselecties of clubs. Rijders die bij meerdere disciplines voor verschillende teams of selecties uitkomen moeten dit doorgeven, leden van beide teams/selecties zullen als ploeggenoten worden aangemerkt. Per sponsor en/of stichting en/of selectie wordt slechts één Mass-start teamlicentie afgegeven, dit ter beoordeling van het Sectiebestuur Langebaan en Kortebaan. Per Mass-startteam zijn in Groep A maximaal 2 rijders startgerechtigd. In Groep B zijn dit maximaal 4 rijders. De maxima van 2 respectievelijk 4 startgerechtigde rijders gelden tevens voor rijders die begeleid worden door één een en dezelfde trainingsstaf, eveneens ter beoordeling van het sectiebestuur van de bond.

De licenties zullen €80 kosten voor ploegen van maximaal 4 rijders, voor teams van meer dan 4 rijders zal het €120 kosten.

Kalender Mass-startcompetitie
Wo. 28-09-2016 - Mass-start Competitie 1 - Leeuwarden
Zo. 30-10-2016 - Mass-start Competitie 2 - Groningen
Za. 12-11-2016 - Mass-start Competitie Finale - Heerenveen

Bekijk ook:

Vijf Wereldbekers Mass-start, halve finales nieuw toegevoegd (1 augustus 2016)
Nationale kalender Marathonschaatsen en Mass-start