Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Ruitenberg wordt Team Unicef

Team Ruitenberg wordt Team Unicef

geplaatst vrijdag 17 juni 2011 om 10:45:17 op Schaatspeloton.nl

Unicef zal komend seizoen als titelsponsor actief zijn in het marathonpeloton. Het kinderfonds van de Verenigde Naties verbindt zich aan het Team Ruitenberg en volgt daarmee in de voetsporen van SOS Kinderdorpen dat afgelopen seizoen al verbonden was aan het team van Adformatie. Voor Unicef zullen komende winter in elk geval Ingmar Berga, Gary Hekman, Simon Schouten en René Ruitenberg uitkomen.

In een column op Schaatsen.nl meldt Team Ruitenbergrijder Geert Plender dat "Natuurlijk uw naar Unicef gedoneerde geld niet naar de nieuwe auto van Ingmar Berga of René Ruitenberg gaat." De exposure van Unicef op de pakken van het team, wordt mogelijk gemaakt door een groep sponsoren die het team steunt en daarmee Unicef. Hiermee is een zelf structuur gekozen waarop eerder SOS Kinderdorpen het marathonpeloton in stapte.

In het verleden kwam ook bijvoorbeeld Team Angenent al eens tijdelijk uit voor het World Food Programme van de Verenigde Naties. Die uiting ontstond toen uit een samenwerking van TNT Express en het World Food Programme.

Bekijk ook:

Team TNT Express tijdens NK Team WFP (5 januari 2007)
Adformatie als SOS Kinderdorpen op het ijs (20 september 2010)