Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team TNT Express tijdens NK Team WFP

Team TNT Express tijdens NK Team WFP

geplaatst vrijdag 5 januari 2007 om 18:39:00 op Schaatspeloton.nl

Team TNT Express wordt voor de NK Marathon aanstaande zondag omgedoopt in Team WFP. De ploeg van Henk Angenent zal tijdens de wedstrijden van aanstaande zondag alleen rijden met reclame-uitingen van het World Food Programme, de organisatie van de Verenigde Naties die zich inzet de honger in de wereld te bestrijden.

TNT en het WFP werken al langere tijd samen via het programma Moving the World. Het WFP distribueert voedsel over de hele wereld, TNT helpt het WFP met kennis, kunde en materialen op het gebied van logistiek. TNT heeft zich in 2006 voor een bedrag van 8,1 miljoen euro gecommitteerd aan het WFP; medewerkers hebben nog eens 2,5 miljoen euro ingezameld.

Om de activiteiten van het WFP én het commitment van TNT Express te onderstrepen worden alle logo's van TNT Express op de schaatspakken vervangen door logo's van het WFP. "Aangezien het NK marathonschaatsen volop in belangstelling staat van de media leek het ons een goede gelegenheid om aandacht te vragen voor de voedselproblematiek in de wereld", aldus Rob van den Helder, algemeen directeur van TNT Express Nederland.