Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jarige Lisa van der Geest valt lang aan, maar wint in massasprint

Jarige Lisa van der Geest valt lang aan, maar wint in massasprint

geplaatst vrijdag 13 januari 2017 om 20:44:52 op Schaatspeloton.nl

De negende wedstrijd van de KPN Marathon Cup is gewonnen door Lisa van der Geest (MKBasics.nl). De Warmondse, die vandaag haar 23e verjaardag viert, was rondenlang in de aanval, daarbij ondersteund door ploeggenote Iris van der Stelt (MKBasics.nl), maar werd teruggepakt door het peloton. Uiteindelijk eiste Van der Geest alsnog de winst op in de massasprint. Jessica Merkens (Mastermind) werd tweede, Aggie Walsma (CENNED) derde. Voor Merkens was dat haar eerste landelijke podiumplek.

De jarige Van der Geest reageerde tegen de helft van de wedstrijd op een aanval van Ineke Dedden (Palet Schilderwerken) en kwam zo samen met de Meppelse op kop van de wedstrijd. Nadat Van der Geest was aangesloten nam Dedden geen kopwerk meer over om de positie van klassementsleidster Elma de Vries (Palet Schilderwerken) te beschermen. Dit duurde niet lang want Dedden viel letterlijk achter Van der Geest weg en zo kwam de Warmondse solo aan de kop. Dit was voor Iris van der Stelt (MKBasics.nl) het signaal om zich vanuit het peloton te laten afzakken om Van der Geest te ondersteunen. Van der Stelt, vorig week door Van der Geest geholpen bij het behalen van een ronde voorsprong, betaalde zo de steun van Eindhoven terug. Rondenlang bleef het tweetal aan de leiding maar verder dan een halve ronde voorsprong kwam het niet. Lisa van der Geest werd weer ingerekend in een al sterk uitgedund peloton.

In de finale was er geen controle in het peloton en waren er verschillende aanvallen te beleven. De belangrijkste kwam drie ronden voor het eind toen Anne Touber (Artecef) met een krachtige demarrage op weg leek te gaan naar haar eerste overwinning. In de laatste ronde werd Touber echter weer gegrepen waarna Lisa van der Geest de sprint van het peloton won en zichzelf zo haar verdiende verjaardagscadeau gaf. Jessica Merkens sprintte op de tweede plaats naar haar eerste podiumplek en Aggie Walsma klopte net ploeggenote Laura van Ramshorst (CENNED) voor de derde plaats.

Klassementsleidster Elma de Vries kwam niet verder dan de vijfde plaats en zag Lisa van der Geest tot op 5 punten komen in het Algemeen Klassement.

Bekijk ook:

Van der Geest pas vierde marathonschaatser die op verjaardag wint (13 januari 2017)
Uitslag