Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten wint voor het eerst in het rood-wit-blauw

Irene Schouten wint voor het eerst in het rood-wit-blauw

geplaatst zaterdag 16 januari 2016 om 20:48:18 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten wint voor het eerst in het rood-wit-blauw

Irene Schouten wint voor het eerst in het rood-wit-blauw (bron: Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen heeft Irene Schouten (Royal A-ware/Fonterra) de vijftiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De Nederlands Kampioene, die in Thialf voor het eerst haar rood-wit-blauw toonde na teruggekomen te zijn van trainingsdagen in de zon, won de massasprint. Achter Schouten ging de tweede plaats naar Francesca Lollobrigida (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) en werd Carla Ketellapper-Zielman (Koga) derde. De afwezige klassementsleidster Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) behield het Oranje.

Met het Oranje niet in het peloton, klassementsleidster en veelwinnares Janneke Ensing is met haar wielerploeg op trainingskamp, stonden de Dames in Heerenveen aan de start. In een snelle en aanvallende wedstrijd werd het publiek vermaakt al leek geen aanval lang leven beschoren te zijn. Met name Royal A-ware/Fonterra dat juist na een trainingskamp weer terug in het peloton was hield de groep bijeen in dienst van kopvrouwe Irene Schouten. Schouten stond in Thialf voor het eerst in de rood-wit-blauw kampioenstrui aan de start en hoopte deze trui met een zege te kunnen tonen. Dit kon ze in de massasprint pas gaan doen nadat een laatste ontsnapping van Iris van der Stelt (MKbasics.nl), Margo van de Merwe (Sportvrouw.com) en Aggie Walsma (CENNED) die enige tijd voor het peloton bleef uitrijden door Carien Kleibeuker (Royal A-ware/Fonterra) was geneutraliseerd.

In de massasprint beloond Schouten het werk van haar ploeggenote met de overwinning. Francesca Lollobrigida, afgelopen woensdag op Flevonice nog de sterkste, kon op het laatste rechte stuk de snel finishende Schouten niet meer verschalken en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Carla Ketellapper-Zielman mocht als nummer drie naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag