Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tilburgs marathonwinst Bob de Vries, Oranje voor Crispijn Ariëns

Tilburgs marathonwinst Bob de Vries, Oranje voor Crispijn Ariëns

geplaatst zaterdag 24 november 2012 om 22:03:30 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries komt juichend als winnaar over de streep.

Bob de Vries komt juichend als winnaar over de streep. (bron: Schaatspeloton.nl)

Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) heeft in Tilburg de zevende etappe in de KPN Marathon Cup gewonnen. Bob de Vries won de sprint van een omvangrijke kopgroep met een ronde voorsprong, Crispijn Ariëns (De Haan Westerhof), die voor Joost Vink (Team Payroll Group) tweede werd, nam de Oranje leiderstrui over van de afwezige Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam).

Het goed aanwezige Tilburgse publiek kreeg een meer dan aantrekkelijke marathon voorgeschoteld. De gebroeders Bob en Bart de Vries (De Haan Westerhof) brachten de koers tot ontploffing door samen, op het laatst ondersteund door de afgezakte Robert Bovenhuis (BAM-Univé Schaatsteam), een ronde voorsprong te pakken. In de achtervolging op het gebroederlijke duo brak het peloton in tweeën, een grote groep van uiteindelijk vijftien rijders voegde zich bij Bob en Bart de Vries en pakte een ronde voorsprong. Hierna lag de wedstrijd op slot en was zeker dat dit zeventiental zou gaan strijden om de zege. Na het afsprinten van het peloton was het in de finale thuisrijder Ruud Aerts (Team Wadro) die solo de aanval koos. De Brabander bleef lang voor de achtervolgende groep, maar kon ondanks de luide aanmoedigingen van het publiek niet wegblijven. In de sprint die daarna volgde toonde Bob de Vries zich, net als afgelopen donderdag in Dronten, het snelst. Crispijn Ariëns en een verrassende Joost Vink legde beslag op de tweede en derde plaats.

Door zijn tweede plaats nam Crispijn Ariëns de oranje leiderstrui over van Arjan Stroetinga die zich vanwege verplichtingen in de World Cup mass-start afwezig was. Ariëns heeft in het klassement slechts 1 punt voorsprong op Fabio Francolini (Radson-Jinstal) die nu tweede staat. Johan Knol (JB Besturingstechniek) behield het wit.

Bekijk ook:

Uitslag