Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kert Keskpaik wint Estse Kalevipoja marathon

Kert Keskpaik wint Estse Kalevipoja marathon

geplaatst maandag 2 maart 2009 om 22:46:46 op Schaatspeloton.nl

Op het Estse Peipsimeer heeft de lokale favoriet Kert Keskpaik de derde editie van de Kalevipoja schaatsmarathon gewonnen. Keskpaik legde de 100 kilometer op natuurijs vijf minuten sneller af dan Sulev Lokk die tweede werd, Arvi Tavast legde beslag op plek drie. Bij de Dames werd de 25 kilometer lange marathon gewonnen door de pas 14-jarige Saskia Alusalu.

Bijna duizend schaatsers stonden zaterdag in het Mustvee aan de start voor wedstrijden over 7, 25 of 100 kilometer op het Peipsimeer gelegen op de grens tussen Estland en Rusland. Bijna de heren was de belangrijkste afstand de 100 kilometer verreden over drie grote rondes op het Estse natuurijs. Deze race werd met duidelijk verschil gewonnen door Kert Keskpaik. De 25-jarige Keskpaik was in 2007 in de laatste editie van de Baltische natuurijsmarathon eveneens de winnaar. In 2008 moest de wedstrijd vanwege een warme winter worden afgelast. Keskpaik liet na de 100 kilometer Sulev Lokk achter zich. Lokk had een achterstand van 5 minuten over Keskpaik die zich op het podium naast Lokk geflankeerd zag door Arvi Tavast die als derde finishte.

Geen enkele dame deed in Estland mee aan de wedstrijd over 100 kilometer. Op de 25 kilometer was dit echter anders. Hierin ging de zege naar Saskia Alusala. De 14-jarige Estse kwam nagenoeg gelijk met haar 21-jarige zus Sandra Alusalu over de meet. Op ruime achterstand op de zusjes Alusalu finishte Relika Sabul als derde dame.

Bekijk ook:

Uitslag 25 km Dames
Uitslag 100 km Heren