Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nationale Studententitels voor thuisrijders Overmars en Bult

Nationale Studententitels voor thuisrijders Overmars en Bult

geplaatst maandag 19 januari 2009 om 08:42:56 op Schaatspeloton.nl

Op de Amsterdamse Jaap Edenbaan hebben Anne Bult en Pieter Overmars (beiden Vrije Universiteit Amsterdam) de Nederlandse kampioenschappen Marathonschaatsen voor Studenten op hun naam geschreven. De kampioenschappen werden zondagavond in de hoofdstad georganiseerd door de Amsterdamse studentenschaatsvereniging SKITS. De organiserende vereniging behaalde met de titels van Overmars en Bult dus een dubbelslag.

Bij de dameswedstrijd ging de titel naar Anne Bult uit Enschede, rijdend voor de Vrije Universiteit Amsterdam. Halverwege de wedstrijd probeerde Bult weg te komen, maar door de zware wind moest zij de poging staken. Twee ronden voor het eind probeerde ze het nogmaals en nu met succes. Alleen Kimberly Muusse (Foekens) kon haar volgen. In de sprint reed Bult weg bij Muusse die uiteindelijk derde werd. Net voor de streep werd Muusse namelijk achterhaald door Imke Hermans (EDSO Software), die daarmee als tweede eindigde.

Bij de heren ging de titel ook naar een rijder van de Vrije Universiteit van Amsterdam, Eerste Divisierijder Pieter Overmars. Overmars reed solo naar de overwinning doordat hij als enige een ronde voorsprong op het peloton wist te pakken. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Ferry de Jong (Viks Parket) en Rick van Leersum (Goesting.nl Schaatsteam)