Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vijf Dick van Gangelenpunten voor Loy en Ter Haar

Vijf Dick van Gangelenpunten voor Loy en Ter Haar

geplaatst maandag 12 januari 2009 om 23:38:16 op Schaatspeloton.nl

Bij de tot Eendaagse omgevormde natuurijsklassieker van Ankeveen heeft de Dick van Gangelenjury de meeste punten gegeven aan Tristan Loy (Adformatie) en Anniek ter Haar (Aavas Groep). Juryleden Bert Verduin en Evert Slager gaven de punten als beloning van de aanvalslust van het tweetal. Winnares kreeg naast 3 podiumpunten ook 4 punten van de jury en nadert daardoor de top van het tussenklassement.

JURYRAPPORTEN
Jury: Bert Verduin en Evert Slager (gastjurylid)

Heren:
Bij de mannen was het ook genieten voor het publiek dat ondanks de gewone werkdag toch was komen kijken.
De omstandigheden die door de harde wind en invallende dooi steeds zwaarder werden waren op het lijf geschreven voor mannen als Tristan Loy, wat een wilskracht straalde de Fransman vandaag uit. Bob de Vries blijkt ook op natuurijs uit het goede hout gesneden en verdedigde zijn leidende positie in de ééndaagse van Ankeveen niet alleen, maar viel ook aan wat hem uiteindelijk de verdiende overwinning opleverde. Jens Zwitser leek even het spoor van Loy bijster maar herstelde zich knap en ging samen met broer Ralf en Rob Busser in de tegenaanval. Daarbij kregen ze steun van de ook in Ankeveen weer indruk makende Sander Kingma en zodoende werd het een boeiende finale. Mooie strijd derhalve en de jury zou nog wel een aantal rijders punten kunnen geven maar mag er helaas maar 5 belonen.

Jurypunten
1 Tristan Loy 5
2 Bob de Vries 4
3 Jens Zwitser 3
4 Ruud Aerts 2
5 René Ruitenberg 1

Podiumpunten
1 Bob de Vries 3
2 Cédric Michaud 2
3 Ingmar Berga 1

Dames:
De (wellicht) laatste natuurijswedstrijd van dit seizoen was er één die ons nog lang zal heugen en waar we het mischien weer jaren mee moeten doen. De echte bikkels kwamen bovendrijven en Sandra het Hart, die de laatste weken op Biddinghuizen al erg imponeert, was nu ook weer in goede doen en het was duidelijk dat ze vandaag haar zinnen op deze wedstrijd had gezet, en mooi op te zien dat dit eindelijk beloond werd. Aniek ter Haar echter kreeg de 5 punten voor een schitterende solo die de laatste halve ronde strandde in schoonheid. Ook Danielle Bekkering was goed op dreef, verstopte zich niet en deed vele pogingen om weg te komen bij het op papier sterke DSB-collectief. Erna kijk in de Verte doet weinig onder voor haar ploegmaatje Sandra en schuwde het zware werk ook niet.
Aangename nieuwkomer dit seizoen is Marianne van Leeuwen, die als (40 jarige!) debutante maling lijkt te hebben aan reputaties maar de pech heeft dat ze geen deel uitmaakt van één van de gerenommeerde ploegen

Jurypunten
1 Aniek ter Haar 5
2 Sandra ‘t Hart 4
3 Daniëlle Bekkering 3
4 Erna Kijk in de Vegte 2
5 Marianne van Leeuwen 1

Podiumpunten
1 Sandra ‘t Hart 3
2 Elma de Vries 2
3 Daniëlle Bekkering 1

Ploegen:
Landjuweel is vooral op natuurijs een niet te kloppen team wat bestaat uit een paar sterke meiden die goed op elkaar lijken ingespeelt.
DSB bezit ook veel kwaliteit maar bleek vandaag te laat om Elma de Vries op tijd bij Sandra het Hart te brengen.
Frisia was vandaag ook nadrukkelijk aanwezig en maakte er op het zware ijs een harde koers van.
BAM verdedigde het leiderspak van Bob de Vries met verve en verloor de controle over de wedstrijd nooit echt. Safan was één van de grote smaakmakers met rijders die al vroeg in de koers op avontuur gingen..DSB had vandaag overal een man bij zitten en dat resulteerde uiteindelijk in de fraaie podiumplek van Berga.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5
2 Safan 4
3 DSB 3

Jurypunten Damesploegen
1 Landjuweel 5
2 DSB 4
3 Frisia 3

Bekijk ook:

Klassement Heren
Klassement Dames