Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sven Mallezie Vlaams Kampioen op natuurijs

Sven Mallezie Vlaams Kampioen op natuurijs

geplaatst zondag 11 januari 2009 om 23:03:52 op Schaatspeloton.nl

De latere kampioen Sven Mallezie, gevolgd door Jozef de Weirt, gaat in de aanval tijdens het Vlaams Kampioenschap marathonschaatsen.

De latere kampioen Sven Mallezie, gevolgd door Jozef de Weirt, gaat in de aanval tijdens het Vlaams Kampioenschap marathonschaatsen. (bron: SvenMallezie.be)

In het Belgische Aalter heeft Sven Mallezie het Vlaams Kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs gewonnen. Op het ijs van de Craenepoel kwam Mallezie na 30 kilometer wedstrijd solo als winnaar over de streep. Achter Mallezie, die ook leider is in de Nederlandse Regiocompetitie Zuid, ging het zilver naar Alain Vercamst terwijl Flip Salomé op de derde plek goed was voor brons.

Net zoals in Nederland kan ook België voor het eerst in twaalf jaar op natuurijs worden gereden. Het was alweer zolang geleden dat het laatste Vlaamse kampioenschap op natuurijs verreden kon worden. De marathonschaatssport is in België natuurlijk vele malen kleiner dan in Nederland maar ook de titelstrijd in Aalter haalde breeduit de Vlaamse media. Hierin was het de kersverse kampioen Sven Mallezie die in het middelpunt staat. Mallezie die solo de wedstrijd over 30 kilometer won reageert op zijn website over de gevolgen van zijn kampioenschap: "Wat daarna gebeurde is nauwelijks te beschrijven, en ook ongelofelijk. Nationale radio, nationale TV, kranten, ... allemaal berichten ze over mijn titel."

Voor een schaatser die normaal naar Nederland moet uitwijken om daar op ijs te kunnen trainen een bijzondere ervaring. Sven Mallezie rijdt in Nederland ook zijn wedstrijdkilometers in de Regiocompetitie Zuid van het Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Hierin staat hij dit seizoen na drie zeges als leider geklasseerd. Met die positie ging hij ook het Vlaams Kampioenschap in waar hij vroeg in de wedstrijd de aanval zocht. Met nog 20 kilometer te gaan viel Mallezie aan met de bedoeling een kopgroep te formeren. Dit slaagde echter niet en de Eekloër kwam solo aan de leiding en werd niet meer terug gepakt. Op enige afstand was Alain Vercamst, voormalig A-rijder in de Nederlandse nationale competitie, goed voor de tweede plaats. Flip Salomé finishte als derde en behaalde het brons. Hij deed dit voor Frans Van Den Bossche die tevens initiator was van het kampioenschap.

Bekijk ook:

Sven Mallezie