Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelenpunten voor Hut en Van Leeuwen

Dick van Gangelenpunten voor Hut en Van Leeuwen

geplaatst zondag 11 januari 2009 om 17:37:10 op Schaatspeloton.nl

Arnold Stam en Pieter Millenaar hebben in Eindhoven aan Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Marianne van Leeuwen (Choose 2 Achieve) als juryleden de meeste punten gegeven voor de Dick van Gangelen Trofee. In het tussenklassement blijven Ralf Zwitser (Adformatie) en Maria Sterk (DSB Bank) ook na de elfde Essent Cupwedstrijd in Eindhoven duidelijk aan de leiding staan.

Juryrapporten
Jury: Arnold Stam en Pieter Millenaar

HEREN:
Willem Hut weer goed gecontroleerd en zelf ook weer veel in de aanval gereden. Bart de Vries was zeer actief heeft ook flink gewerkt tijdens de ronde pakken. Bert van Buuren heeft zich goed laten zien en flink gewerkt voor Douwe de Vries en de rest van de ploeg. Douwe reed heel aanvallend en was mede starter van de groep die later een ronde pakte. Bob de Vries reed zeer sterk tijdens de sprints en in de finale probeerde hij alleen alsnog een ronde te pakken niet, maar dit lukte niet. Hierna heeft hij Bert-Jan van der Veen nog mooi geholpen.

Jurypunten
1 Willem Hut 5
2 Bart de Vries 4
3 Bert van Buuren 3
4 Douwe de Vries 2
5 Bob de Vries 1

Podiumpunten
1 Jorrit Bergsma 3
2 Yoeri Lissenberg 2
3 Roy Boeve 1

DAMES:
Marianne van Leeuwen was vandaag degene die het meest voor de aanval koos en ook erg veel werk verzette tijdens het pakken van het rondje. Karin Maarse heeft ook geprobeerd een aantal keren weg te komen en goed werk verricht voor de ploeg. Daniëlle Bekkering controleerde goed in de sprints en maakte het in de finale ook goed af. Yvonne Spigt heeft in het begin goed in de aanval gereden in de finale probeerde ze ook nog met een ploeggenote weg te komen maar helaas kwamen zij ten val. Sandra 't Hart goed aanvallend gereden en goed werk voor de ploeg verzet.

Jurypunten
1 Mariaanne van Leeuwen 5
2 Karin Maarse 4
3 Daniëlle Bekkering 3
4 Yvonne Spigt 2
5 Sandra ‘t Hart 1

Podiumpunten
1 Carla Zielman 3
2 Daniëlle Bekkering 2
3 Andrea Sikkema 1

PLOEGEN:
BAM heerste tijdens de sprints en liet in de finale een mooi staaltje ploegenspel zien.
Arjan Stroetinga lanceerde Bob de Vries voor de finale zodat die alsnog een ronde kon pakken. Dit lukte helaas niet meer. Hierna probeerde Bob Bert-Jan te helpen die samen met Jeroen de Vries weg was. Willem Hut controlerede in de finale het peloton. Schuurman Schoenen reed de hele wedstrijd in de aanval met Bart de Vries als uitblinker. De rest van de mannen controleerde goed. Foekens was heel actief en had twee man in de finale. Yoeri Lissenberg maakte het goed af.

DSB was bij de dames sterk in de sprints en in de finale was het Karin Maarse die het nog probeerde. Daniëlle Bekkering deed nog een moedige poging in de sprint, maar moest toch Carla Zielman voor laten gaan. Landjuweel reed sterk met name door Sandra 't Hart. Foekens reed in het begin van de wedstrijd behoorlijk aanvallend, alleen jammer dat de dames in de finale onderuit gingen.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5
2 Schuurman Schoenen 4
3 Foekens 3

Jurypunten Damesploegen
1 DSB 5
2 Landjuweel 4
3 Foekens 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren