Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groningse natuurijstitels voor Hut en Bekkering

Groningse natuurijstitels voor Hut en Bekkering

geplaatst zaterdag 10 januari 2009 om 13:35:47 op Schaatspeloton.nl

In Ten Boer hebben Willem Hut (BAM Schaatsteam), Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) en Jacob Drenth (Oosterhaven) de Provinciaal Groningse Kampioenschappen op natuurijs gewonnen. Hut heerste bij de Heren en behaalde de titel met drie ronden voorsprong op de grootste groep. Wessel van Loon (Schaatsteam Noord Nederland) eindigde op twee ronden van Hut als best of the rest.

Willem Hut was in het Groningse natuurijskampioenschap, naast zes Eerste Divisierijders, de enige Top Divisierijder die in actie kwam. Hut toonde zijn klasse en behaalde vier ronde voorsprong op het officiële peloton, en drie ronden op de grootste groep. Onbedreigd kon de rijder uit Groningen-stad naar de titel schaatsen. Twee ronden achter Hut, maar een ronde voor de grote groep finishte Wessel van Loon als tweede en verdiende zo het zilver. Van de grote groep op achterstand was Van Loons ploeggenoot Roelof Koops (Schaatsploeg Noord Nederland) het sterkst waardoor hij het brons pakte.

Bij de Dames behaalde Daniëlle Bekkering na de Groningse kunstijstitel ook de natuurijstitel van de noordelijke provincie. De nummer twee van het NK op de Oostvaardersplassen was na 40 ronden te sterk voor Jolanda Langeland (Steenbergen Fietsen) en Mischa Top (Landjuweel) die respectievelijk zilver en brons verdienden.

In de titelstrijd bij de Masters slaagden twee rijders er in het peloton op twee ronden achterstand te zetten. Jacob Drenth (Oosterhaven) en Eppie Wiersema (Steenbergen Fietsen) moesten met elkaar strijden om de Groningse natuurijstitel. Hierbij was het Drenth die als eerste over de streep kwam, Wiersema moest genoegen met zilver. Op een ronde van het tweetal Egbert Post (Steenbergen Fietsen) het snelst van een groep van vier en verdiende zo het brons.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren