Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vreugdenhil en Sikkema Drentse natuurijskampioenen

Vreugdenhil en Sikkema Drentse natuurijskampioenen

geplaatst zaterdag 10 januari 2009 om 12:56:59 op Schaatspeloton.nl

Vrijdagavond werd op de baan van de ijsvereniging Gieten-Bonnen onder perfecte weers- en ijsomstandigheden het Drents Kampioenschap Marathon 2009 voor dames en heren verreden. De titel ging bij de Heren na 45 minuten en 10 ronden naar regionaal schaatser Frank Vreugdenhil, bij de Dames was Andrea Sikkema (Van der Wiel) na 30 minuten en 10 ronden het snelst.

Frank Vreugdenhil snelste van kopgroep
Bij de Heren slaagden drie rijdsters er in een ronde voorsprong te nemen op het peloton. Het was na 45 minuten en 10 ronden dit drietal dat sprintte om de verdeling van de podiumplekken. Drents natuurijskampioen werd Frank Vreugendhil voor Theo Trul en Johan Vreugdenhil. De sprint van het peloton werd gewonnen door Rudi Groenendal voor Michiel van Goor.

Sikkema klopt Maarse en pakt Drentse titel
Bij de Dames hadden twee rijdsters voorsprong op het Drenste peloton toen om de zege gesprint moest worden. De sprint van het leidende tweetal na 30 minuten en 10 ronden werd gewonnen door Andrea Sikkema (Van der Wiel) voor Karin Maarse (DSB Bank). De sprint om de derde en vierde plek won Dorien Kuik voor Marjolijn Hulzebosch.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames