Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook op het Lipnomeer alles afgelast

Ook op het Lipnomeer alles afgelast

geplaatst maandag 29 januari 2007 om 16:05:00 op Schaatspeloton.nl

Het bestuur van de Lipno Ice Club (LIC) kan er ook niet langer meer omheen: Het evenement op het Tsjechische Lipnomeer kan geen doorgang vinden. De warmste winter sinds lange tijd heeft ook zijn weerslag op de plannen van de LIC. De tochten en wedstrijden op het Lipnomeer zouden dit jaar voor het eerst plaatsvinden. Eerder moesten de evenementen op de Weissensee al worden afgelasten.

"Als liefhebbers van natuurijs is er niets erger dan het gebrek hieraan door zachte weersomstandigheden." Aldus de organisatoren. Het bestuur heeft dan ook op aanraden van haar ijsmeesters besloten om de geplande schaatsactiviteiten voor 2007 op het natuurijs van het Lipnomeer in Tsjechië in zijn geheel af te gelasten. "Met pijn in het hart dat wel. We waren nog steeds hoopvol gestemd er was niet te veel sneeuw op ons ijs en met goede vorst die beloofd was het gelukt. "

Zodra er echter recreatief geschaatst kan worden op het Lipnomeer dan zal de LIC met de lokale autoriteiten een baan uitzetten op het meer waarop elke geïnteresseerde schaatser het natuurijs in Tsjechië vrij kan proberen. Gezamenlijk met de lokale autoriteiten wordt het draaiboek getest om alvast een goede start te kunnen maken voor het natuurijsseizoen van 2008 waar het bestuur hoopvol over gestemd is!