Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stef Zwitser en Kimberly Muusse kampioen van Noord-Holland/Utrecht

Stef Zwitser en Kimberly Muusse kampioen van Noord-Holland/Utrecht

geplaatst vrijdag 9 januari 2009 om 12:42:10 op Schaatspeloton.nl

De Gewestelijke Kampioenschappen van Noord-Holland/Utrecht zijn donderdagavond op het kunstijs van de Alkmaarse De Meent gewonnen door Stef Zwitser, Kimberly Muusse (Foekens) en Sjaak Botman. Het altijd goed bezette kampioenschap van het gewest Noord-Holland/Utrecht ging ondanks het NK op natuurijs door. Het peloton was echter in alle categorieën minder sterk, verschillende favorieten lieten het kampioenschap, na eerder op de Oostvaardersplassen te hebben gereden, lopen.

Bij de heren ontbrak naast de kersverse Nederlands Kampioen op natuurijs, Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels), ook het volledige podium van het kampioenschap van vorig seizoen. Uittredend kampioen Yoeri Lissenberg (Foekens) en de nummer drie van 2008, Timo Verkaaik (Viks Parket), kwam na het NK logischerwijs niet naar Alkmaar. De nummer twee van 2008, Joost Vink (Goesting.nl Schaatsteam), ligt op dit moment na constatering van de ziekte van Pfeiffer in het ziekenhuis. Stef Zwitser profiteerde uiteindelijk het meest van de afwezige rijders. De Katwijker kwam na 100 ronden als eerste over de eindstreep en kan zich een seizoen lang kampioen van Noord-Holland/Utrecht noemen. Achter de jongste van de Zwitser-familie finishte Richard Louman als tweede. Het brons ging naar Eerste Divisierijder Camiel van Eis die niet bij het NK op natuurijs in actie mocht komen.

Bij de Dames kwamen wel enkele rijdsters in actie die het NK in de benen hadden. Ook de titel ging naar een van hen. Kimberly Muusse (Foekens), 's ochtends in Flevoland nog goed voor de vijftiende plek, mocht na 35 ronden met de zege naar huis. Achter Muusse was Sanne Bax op de tweede plek goed voor zilver, het brons ging naar Birgit Witte (Foekens) die als derde over de finish gleed. Alle drie de podiumrijdsters hadden ook in de dameswedstrijd van het NK meegedaan.

Sjaak Botman verdiende in Alkmaar de gewestelijke titel bij de Masters. De Andijker, die eerder op de dag op de Oostvaardersplassen naar de achtste plek op het NK was gereden, was te snel voor Dirk Dijksman en Hayo van der Werf die als nummer twee en drie eindigde. Ook hier hadden alle drie de rijders het NK in de benen.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Masters
Uitslag Dames