Schaatspeloton.nl - Nieuws - Natuurijsmarathons in Nijelamer, Wijk en Aalburg en Leimuiden

Natuurijsmarathons in Nijelamer, Wijk en Aalburg en Leimuiden

geplaatst zaterdag 3 januari 2009 om 21:35:38 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft drie nieuwe marathons toegevoegd aan haar natuurijskalender. Het gaat om het Kampioenschap van Weststellingwerf in Nijelamer op zondag 4 januari, de Teus Vinkbokaal in Wijk & Aalburg op dinsdag 6 januari en een marathonwedstrijd in Leimuiden op woensdag 7 januari. Mogelijk keert het eerder voor vandaag afgelaste Open Spakenburgs Kampioenschap voor dinsdag terug op de kalender.

Het Open Spakenburgs Kampioenschap werd vandaag afgelast omdat het ijs niet sterk genoeg was om de verwachte publieke belangstelling aan te kunnen. Nu geeft de organiserende stichting aan dinsdag deze wedstrijd toch te laten verrijden. De wedstrijd is echter nog niet aan de KNSB-kalender toegevoegd. Voor die dinsdag staat al wel de Teus Vinkbokaal in Wijk & Aalburg op het programma. Deze marathon van de ijsclub De IJsvrienden zal verreden worden voor heren licentiehouders en gaan over 1 uur en 10 ronden. In december 1996 werd deze wedstrijd voor het laatst verreden, toen met Arnold Stam als winnaar. Voor dit jaar hebben verschillende sponsoren een goed gevulde prijzenpot ter beschikking gesteld voor de wedstrijd die plaats vindt op de ijsbaan De Wijkse Waard aan de Maasdijk in Wijk & Aalburg. Inschrijven en kleedgelegenheid bij naast gelegen voetbalclub NOAD'32 aan de Wijkse Bol 1.

Voor zondag 4 januari staat in Nijelamer het Kampioenschap van de Weststellingwerf op het programma. Deze marathon, die om 13:30 uur start, is voor leden van de plaatselijke ijsclub. De club geeft wel aan dat wie niet lid is van de ijsclub dit ter plekke kan worden; kosten 3 euro.

Voor woensdag 7 januari staat dan weer in Leimuiden een marathon op het programma. De wedstrijden voor Heren, Dames en Masters vinden om 20:00 uur plaats bij de plaatselijke ijsclub Nut en Vermaak. Aanmelden kan tot 19.30 uur. Dames rijden 20 ronden, Masters rijden 25 ronden, en Heren rijden 30 ronden.