Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peloton verhuist naar Lipno

Peloton verhuist naar Lipno

geplaatst zondag 3 februari 2008 om 22:40:57 op Schaatspeloton.nl

Nadat de wedstrijden op de Weissensee zijn afgelopen zal een deel van het marathonpeloton afreizen naar het Tsjechische Lipnomeer. Dit stuwmeer op de grens van de Tsjechische Republiek met Duitsland en Oostenrijk zal voor het eerst gastheer zijn voor het Nederlandse peloton. Naast de Essent Grand Prix wedstrijd die zaterdag verreden zal worden staan nog meer activiteiten op het programma.

Het eerste deel van de week zal het 40 kilometer lange stuwmeer het decor zijn van vooral recreatie mogelijkheden, met natuurlijk de nodige trainingsmogelijkheden voor de sporters. Ook zal op dinsdag de eerste mogelijkheid zijn voor een grote schaatstoertocht over 150 kilometer. Voor donderdag 7 februari staat, op dit moment nog onder voorbehoud, een ploegentijdrit over 5 kilometer op het programma. In afwachting van de grote wedstrijd zal op vrijdag nogmaals een 150-kilometer-toertocht worden verreden op het Boheemse meer.

De grote wedstrijd, meetellend voor de Essent Grand Prix, staat voor zaterdag op het programma. Om 9 uur wordt er gestart voor de wedstrijd die voor de Heren 150, en voor de Dames 100 kilometer, telt. De vraag is nog wel hoe het weer zich houdt. Op dit moment ligt op het Lipnomeer een zwarte, sterke natuurijsvloer tussen 18 cm en 20 cm dik. Het ijs is echter nog niet overal goed vlak en de baan preparatie is dan ook nog in volle gang.

De dikke ijslaag kan zeker een goede reserve zijn voor het weer dat voorspeld wordt op dit moment. Voor het eind van de week worden namelijk, op dit moment, temperaturen boven het vriespunt voorspeld. Dit hoeft natuurlijk geen probleem op te leveren, zeker omdat temperaturen boven het ijs vaak lager uitvallen.

Bekijk ook:

14-daagse weersverwachting voor Lipno nad Vltavou