Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Zweden geniet van natuurijs

Ook Zweden geniet van natuurijs

geplaatst zaterdag 3 januari 2009 om 17:34:05 op Schaatspeloton.nl

Terwijl in Nederland de natuurijskoorts toegeslagen is zijn ook de omstandigheden in Zweden goed voor natuurijs. Begin januari zijn de meren dichtgevroren, de komende week blijft het rond de 10 graden vriezen. Zelfs de Zweden vinden het ideaal schaatsweer. Dat melden de Nederlands Bert en Simone Doek vanuit hun vakantiewoning in Storfors in het waterrijke Bergslagsgebied.

Wat betreft de Doeks zijn is iedereen welkom in het Zweedse land. Voor 21 februari 2009 (indien de ijskwaliteit het toelaat) staat de Jonny Nilsson Marathon gepland, een 50 kilometer lange uitgezette schaatstoertocht.
"Vanuit onze vakantiewoning te Storfors kunt u schitterende schaatstochten over de vele bevroren meren van Värmland maken. Storfors ligt midden in het waterrijke / ijsrijke Bergslagsgebied. Ons huis is geen eenvoudige stuga maar een vrijstaande eengezinswoning met centrale verwarming, u bent hier van alle gemakken voorzien. De woning ligt in een dorp zodat u alle voorzieningen als winkels, restaurants en medische hulp binnen handbereik heeft."

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan de website www.ursulalund.eu of contact op nemen via info@ursulalund.eu. "Aangezien wij zelf in Zweden wonen kunnen wij u voorzien van informatie over de omgeving en behulpzaam zijn op vele gebieden.", aldus Bert en Simone Doek.

Bekijk ook:

Website