Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwjaarswinst voor familie Huisman in Super Prestige

Nieuwjaarswinst voor familie Huisman in Super Prestige

geplaatst donderdag 1 januari 2009 om 16:44:55 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd Huisman wint de Nieuwjaars Super Prestige op FlevOnice.

Sjoerd Huisman wint de Nieuwjaars Super Prestige op FlevOnice. (bron: Schaatspeloton.nl)

De familie Huisman is in Biddinghuizen het nieuwe jaar met twee zeges goed begonnen. Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) was op FlevOnice na 75 kilometer het snelst in de massasprint voor Arjan Smit (DSB Bank) en Cédric Michaud (Nefit HR Ketels. Zus Mariska Huisman (Viks Parket) behaalde door haar overwinning bij de Dames ook het leiderspak van de Super Prestige.

Sjoerd Huisman het snelst na 75 kilometer
De natuurijskoorts leek in het begin van de derde Super Prestigewedstrijd het herenpeloton in de greep te houden. Weinig serieuze aanvallen waren te noteren en de aanvallen die gezien werden waren niet een lang leven beschoren. Terwijl langs de baan het natuurijs de voornaamste gesprekstof was en de mogelijke locaties voor een NK op natuurijs werden besproken ontstond op 3 ronden voor het eind toch, na een aanval van de Fransen Cédric Michaud (Nefit HR Ketels) en Tristan Loy (Adformatie), een kopgroep van elf man. De groep leek enige ruimte te krijgen, maar binnen een ronde was het peloton echter al weer bij elkaar waarna een massasprint onvermijdelijk was.

In deze sprint toonde Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) aan op dit moment de snelste man van het peloton te zijn. Huisman verwees in de sprint de winnaar van de tweede Super Prestigewedstrijd, Arjan Smit (DSB Bank), naar de tweede plek. Cédric Michaud eindigde als derde, Sandor Stuut (Vlasman) behield het leiderspak van de Super Prestige.

Dubbelslag Mariska Huisman maakt familiefeest compleet
Ook bij de Dames werd er een wedstrijd op het ijs gebracht met weinig grote momenten. Sandra 't Hart (Landjuweel) probeerde het enkele keren en er ontstond ook een enkele groep, maar nooit was de voorsprong meer dan een paar seconden. De Nieuwjaars Super Prestige moest dus ook bij de Dames door middel van een massasprint beslist worden. Nadat Maria Sterk (DSB Bank) de sprint zeer vroeg was aangegaan won Mariska Huisman (Viks Parket) de sprint. De rijdster uit Westgraftdijk was duidelijk te snel voor Margot van de Merwe (Team de Sprinters) en Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) die als tweede en derde eindigden.

Met haar zege behaalde Mariska Huisman genoeg punten om de leiderstrui over te nemen van Daniëlle Bekkering. Met deze dubbelslag zorgde Mariska Huisman, naar de zege van haar broer, voor een zeer feestelijk begin van het nieuwe jaar voor de schaatsfamilie uit Andijk.