Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zaterdag Open Spakenburgs Kampioenschap op natuurijs

Zaterdag Open Spakenburgs Kampioenschap op natuurijs

geplaatst dinsdag 30 december 2008 om 23:59:47 op Schaatspeloton.nl

De Stichting Schaats- en Skeelersport Spakenburg zal zaterdag 3 januari een marathon op natuurijs organiseren. Het Open Spakenburgs Kampioenschap zal vanaf 15:00 uur plaatsvinden op het zogenoemde Kleine Zeetje bij het Utrechtse visserdorp. Inschrijving voor de wedstrijd staat open voor iedereen. Overigens is de marathon nog niet opgenomen in de officiële natuurijskalender van de KNSB.

In Spakenburg zullen wedstrijden verreden worden voor jeugd tot en met 16 jaar, recreanten en senioren. Om 14:00 uur start de jeugd voor een wedstrijd van vier ronden van 800 meter. Om 14:30 uur starten de recreanten voor een wedstrijd over 30 minuten en 1 ronde. Een afstand waarvoor de Senioren om 15:00 uur ook starten.

De wedstrijden zijn bedoeld voor al geïnteresseerden. Zowel Top en Eerste Divisierijders, als regionale rijders en Masters zijn welkom om deel te nemen aan de wedstrijd die op het Kleine Zeetje aan de Westdijk in Spakenburg zal plaatsvinden. Inschrijven kan voor senioren aldaar vanaf 13:30 uur bij de Koek en Zopie tent op het ijs en kost 5 euro. Parkeergelegenheden zijn er op het Sportpark de Westmaat van de voetbalverenigingen IJsselmeervogels en Spakenburg.

Overigens moet opgemerkt worden dat de marathon nog niet op de officiële natuurijskalender van de KNSB of het KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht is opgenomen. De organisatie meldt wel lid te zijn van de KNSB waardoor het dus niet om een zogenoemde wilde wedstrijd zou gaan.

Voor actuele informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.ssss.nl of bij Cees de Graaf (06 5167 3755).

Bekijk ook:

Website van de Stichting Schaats- en Skeelersport Spakenburg