Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten voor Lissenberg en Bekkering

DvG-punten voor Lissenberg en Bekkering

geplaatst donderdag 25 december 2008 om 15:03:39 op Schaatspeloton.nl

Yoeri Lissenberg (Foekens) kreeg van de Dick van Gangelenjury in Biddinghuizen de meeste punten.

Yoeri Lissenberg (Foekens) kreeg van de Dick van Gangelenjury in Biddinghuizen de meeste punten. (bron: Schaatspeloton.nl)

Yoeri Lissenberg (Foekens) en Daniëlle Bekkering (DSB Bank) waren volgens de jury van de Dick van Gangelen Trofee woensdag in Biddinghuizen de rijders van de dag. Zij kregen van Eric Korver en Henri Ruitenberg sr. de meeste punten voor de prijs van Marathonschaatser van het Jaar. Ralf Zwitser (Adformatie) en Maria Sterk (DSB Bank) blijven leiden in het tussenklassement.

Juryrapporten
Jury: Eric Korver en Henri Ruitenberg

HEREN:
Bij de mannen was Yoeri Lissenberg waarschijnlijk de sterkste rijder van de dag. Lissenberg was de initiator van de ontsnapping die leidde tot de definitieve kopgroep van dertien, nadat hij eerder ook al betrokken was bij de eerste kopgroep. Maar Lissenberg was tegelijkertijd misschien ook niet de slimste, anders had hij waarschijnlijk op het podium gestaan. Hij verdiende niettemin wel de vijf punten. Casper Helling verrichtte veel werk waardoor de kopgroep weg kon blijven, probeerde zelf te ontsnappen en daarna ploegmaat Geert Plender te laten wegrijden. Ook Kurt Wubben deed veel werk in de kopgroep, Jouke Hoogeveen probeerde het nog eens alleen, en Sandor Stuut reed een zeer actieve wedstrijd.

Jurypunten
1 Yoeri Lissenberg 5
2 Casper Helling 4
3 Kurt Wubben 3
4 Jouke Hoogeveen 2
5 Sandor Stuut 1

Podiumpunten
1 Arjan Smit 3
2 Geert Plender 2
3 Sandor Stuut 1

DAMES:
Het stempel op de vrouwenwedstrijd kwam overduidelijk van Daniëlle Bekkering, die niet alleen won, maar ook de ontsnapping regisseerde die uiteindelijk tot de kopgroep van zes vrouwen leidde. In die groep schuwde ze het werk bovendien niet. Yvonne Spigt had, zoals gebruikelijk, ook al zin tot aanvallen, en liet zich goed zien. Mariska Huisman vergezelde Bekkering al snel in haar demarrage. Carla Zielman miste weliswaar de slag, maar onderscheidde zich met een dappere poging alsnog aansluiting te krijgen. Maria Sterk tot slot verdiende haar punt met haar werk in de kopgroep. Daar kwamen meer vrouwen voor in aanmerking, maar Sterk nestelde zich ondanks de inspanningen nog op het podium.

Jurypunten
1 Daniëlle Bekkering 5
2 Yvonne Spigt 4
3 Mariska Huisman 3
4 Carla Zielman 2
5 Maria Sterk 1

Podiumpunten
1 Daniëlle Bekkering 3
2 Mariska Huisman 2
3 Maria Sterk 1

PLOEGEN:
Bij de mannen was de strijd close tussen Safan en TNT, beide met twee mannen in de kopgroep. Safan verdiende uiteindelijk de meeste punten, omdat de ploeg middels Geert Plender een podiumplek in de wacht sleepte. Foekens pakte de derde plaats, met dank aan het vele aanvalswerk van Yoeri Lissenberg en de poging van Jochem Janssen om later alsnog aansluiting te vinden.
Bij de vrouwen gingen de meeste punten naar Frisia, dat winnares Daniëlle Bekkering in de gelederen had. Viks liet zich ook goed zien met Mariska Huisman, terwijl Landjuweel het laatste punt pakt. Die ploeg had Mischa Top voorin, maar deed ook veel werk om Chris Witty bij de kop te krijgen.

Jurypunten Heren
1 Safan 5
2 TNT 4
3 Foekens 3

Jurypunten Dames
1 Frisia 5
2 Viks 4
3 Landjuweel 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren