Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries: Maar ik ben kapot

Elma de Vries: Maar ik ben kapot

geplaatst maandag 22 december 2008 om 22:47:05 op Schaatspeloton.nl

Elma de Vries

Elma de Vries

Afgelopen zaterdag heeft Elma de Vries (DSB Bank) waarschijnlijk voorlopig haar laatste marathon gereden. Komend weekend zal de Meppelse in actie komen bij de Nederlandse Kampioenschappen Allround. Komende woensdag zal De Vries ook de tweede Super Prestige wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De DSB-rijdster zal deze week extra rustig aan doen richting het komende weekend omdat zij aangeeft vermoeid te zijn.

Over de achtste Essent Cupwedstrijd van afgelopen weekend waarbij zij ten val kwam zegt Elma de Vries op haar website: "Met hulp van Kitty (Meeth, red.) kan ik ternauwernood terugkomen, maar kan niks doen en haal niet eens de finale. Gelukkig doet Maria (Sterk, red.) het zelf wel weer erg goed en houd ze nog steeds het gouden pak. Maar ik ben kapot." De Meppelse, die afgelopen periode niet alleen elke week in actie kwam maar ook voor het deelnemen aan de World Cup langebaan op reis was naar Berlijn en Moskou, geeft aan lange nachten nodig te hebben. "Ik heb de afgelopen 2 nachten al 10 a 11 uur geslapen, en vannacht bijna 13 uur."

In elk geval zal De Vries mede daarom op weg naar het NK Allround de wedstrijd van woensdag in Biddinghuizen laten schieten. "Komende week word dan ook erg rustig aan doen, om zo fit mogelijk aan de start van het NK allround te verschijnen.", aldus Elma de Vries op haar website.

Mocht De Vries zich, ondanks dit alles, op het NK Allround bij de beste vier schaatsers weten te plaatsen zal ze zich plaatsen voor het Europees Kampioenschap Allround dat vanaf 9 januari verreden zal worden in Heerenveen.

Bekijk ook:

Elma de Vries