Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maria Sterk neemt weer leiding in Dick van Gangelen Trofee

Maria Sterk neemt weer leiding in Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zondag 21 december 2008 om 15:14:00 op Schaatspeloton.nl

Sander Kingma (Team Care Group - De Smelt) verdiende in Utrecht de meeste punten in de Top Divisie.

Sander Kingma (Team Care Group - De Smelt) verdiende in Utrecht de meeste punten in de Top Divisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na de achtste Essent Cupwedstrijd in Utrecht heeft Maria Sterk (DSB Bank) opnieuw weer de leiding genomen in de Dick van Gangelen Trofee. Sterk kreeg van de jury in Utrecht 4 punten, Sandra ’t Hart (Landjuweel) werd met de maximale 5 punten beloond. Bij de heren kreeg Sander Kingma (Team Care Group - De Smelt) de meeste punten.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Sonja Groot en Bert Verduin

DAMES:
In de 8e wedstrijd om de Essent Cup in Utrecht werd veel naar elkaar gekeken door de dames. Birgit Witte deed een paar tevergeefse uitlooppogingen. Twee keer reed een groep weg waarvan onder andere Janneke Ensing deel uit maakte. In de finale probeerde Sandra 't Hart de wedstrijd hard te maken en ook Erna Kijk in de Vegte liet zich hier zien. Maria Sterk moest de klus in haar eentje klaren de laatste 15 ronden.

Jurypunten
1 Sandra ‘t Hart 5
2 Maria Sterk 4
3 Erna Kijk in de Vegte 3
4 Janneke Ensing 2
5 Birgit Witte 1

Podiumpunten
1 Chris Witty 3
2 Andrea Sikkema 2
3 Mariska Huisman 1

HEREN:
Sander Kingma is de laatste weken in goede doen en bewees dat ook in Utrecht, al had hij tijdens de wedstrijd teveel gegeven om de finale te halen maar wel 5 punten voor de Drent. Roy Boeve heeft na zijn eerste overwinning in Biddinghuizen zoveel moraal gekregen dat hij zich veelvuldig in de spits meldde en op avontuur ging, vaak in gezelschap van de eveneens zeer actieve Jan van Oosterom. Beiden ontbraken dan ook niet in de enige serieuse vluchtpoging die de tamme wedstrijd 'rijk' was. Daarin was, uiteraard, ook Jaap Smit present, en goed om te zien was dat Geert Jan van der Wal na zijn blessures de vorm begint te krijgen en vaak van voren mee zat.

Jurypunten
1 Sander Kingma 5
2 Roy Boeve 4
3 Jan van Oosterom 3
4 Jaap Smit 2
5 Geert Jan van der Wal 1

Podiumpunten
1 Sjoerd Huisman 3
2 Karlo Timmerman 2
3 Arjan Stroetinga 1

PLOEGEN:
Landjuweel reed een goede wedstrijd, in de finale lieten zij zien hoe een ploeg voor de overwinning gaat. De Viks-ploeg liet zich zien door in de tegenaanval te gaan op de uitlooppogingen van Landjuweel. DSB was gedurende de wedstrijd goed aan het samenwerken.
Safan heeft na 'hun' zege op FlevOnice de smaak te pakken en maakte op de jury een gedegen indruk. BAM heeft echter teveel kwaliteit in de gelederen om vluchtgroepen kansen te bieden al deed DSB daar wel pogingen toe maar eindigde de wedstrijd toch weer in een massasprint.

Jurypunten Heren
1 Safan 5
2 BAM 4
3 DSB 3

Jurypunten Dames
1 Landjuweel 5
2 Viks 4
3 DSB 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren