Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman en ’t Hart verlaten met DvG-punten Biddinghuizen

Heideman en ’t Hart verlaten met DvG-punten Biddinghuizen

geplaatst woensdag 17 december 2008 om 23:59:05 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman (DSB Bank), hier aan de leiding van een kopgroep in Biddinghuizen, kreeg bij de heren de meeste punten van de Dick van Gangelenjury

Jan Maarten Heideman (DSB Bank), hier aan de leiding van een kopgroep in Biddinghuizen, kreeg bij de heren de meeste punten van de Dick van Gangelenjury (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft in Biddinghuizen tijdens de eerste Super Prestigewedstrijd op FlevOnice de meeste punten toebedeeld aan Jan Maarten Heideman (DSB Bank) en Sandra ’t Hart (Landjuweel). ’t Hart klimt hierdoor op naar de derde plaats in het klassement waar Elma de Vries (DSB Bank) blijft leiden. Ralf Zwitser (Adformatie) houdt ruime voorsprong bij de heren.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Jos Niesten en Rien de Roon

HEREN:
Het waren echte natuurijsomstandigheden waaronder deze eerste officiële wedstrijd op de baan in Biddinghuizen van start ging: mist, twee graden, alleen de wind ontbrak. Jan Maarten Heideman – de ambassadeur van Flevonice die zich altijd zo sterk heeft gemaakt voor deze baan, verdiende de vijf punten van de jury. Vanaf het begin van de wedstrijd was hij actief in de koers en gaf ook daarna niet af. Arjen Becker was de man die de wedstrijd maakte, Bob de Vries reed ijzersterk, René Ruitenberg bereidde en perfecte finale voor en Sander Kingma was een aantal keren prominent aanwezig in een kopgroep.

Jurypunten
1 Jan Maarten Heideman 5
2 Arjen Becker 4
3 Bob de Vries 3
4 René Ruitenberg 2
5 Sander Kingma 1

Podiumpunten
1 Roy Boeve 3
2 Sjoerd Huisman 2
3 Sandor Stuut 1

DAMES:
Sandra 't Hart, die de hele wedstrijd actief was, zorgde voor een geweldige finale. Tot 500 meter voor de eindstreep was ze alleen vooruit maar daarna werd ze toch nog ingelopen en maakte Chris Witty het vervolgens keurig af. Sandra verdiende wel de maximale DVG-punten. Yvonne Spigt reed opnieuw een sterke wedstrijd en ook de dames van DSB lieten zich overtuigend zien. Vandaar dat ook zij punten scoorden voor het klassement van de marathonschaatsster van het jaar.

Jurypunten
1 Sandra ‘t Hart 5
2 Maria Sterk 4
3 Yvonne Spigt 3
4 Elma de Vries 2
5 Kitty Meeth 1

Podiumpunten
1 Chris Witty 3
2 Elma de Vries 2
3 Mariska Huisman 1

PLOEGEN:
Safan was het meest actief, met name in de finale, waar good old René Ruitenberg zijn ploeggenoot Roy Boeve perfect lanceerde in de sprint. DSB reed sterk, maar kon de koers toch niet openbreken. Het team van Kooyenga verdiende de punten door het attente rijden van Arjen Becker, Hermen van der Wal en Martijn Kromkamp.
Bij de dames waren de rijdsters van Landjuweel, vooral ook met Chris Witty en Sandra 't Hart prominent aanwezig. DSB verdiende ook punten, zoals met name Yvonne Spigt ze opeiste voor de ploeg van Foekens.

Ploegenpunten
1 Safan 5
2 DSB 4
3 Kooyenga 3

Ploegenpunten
1 Landjuweel 5
2 DSB 4
3 Foekens 3