Schaatspeloton.nl - Nieuws - Media-aandacht en leiderspak voor Super Prestige

Media-aandacht en leiderspak voor Super Prestige

geplaatst dinsdag 16 december 2008 om 14:29:37 op Schaatspeloton.nl

De Super Prestigewedstrijden die morgen in Biddinghuizen van start gaan zullen live op internet te volgen zijn. De evenementen zullen op de website van de Telegraaf in beeld worden gebracht. Ook SBS6 en de NOS zullen aandacht besteden aan de eerste marathon op FlevOnice. Daarnaast heeft de organisatie Lorini gestrikt als sponsor van de leiderspakken tijdens de Super Prestigewedstrijden.

Morgen start om 12:30 uur de eerste van vijf wedstrijden in de nieuwe Super Prestige op de ijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen. Zoals genoemd zal de wedstrijd live op de website van de Telegraaf worden uitgezonden. Morgen zal duidelijk op de sportsite van de krant te zien zijn waar geïnteresseerden moeten zijn voor deze internetuitzending. Naast deze uitzending zullen ook SBS6 en de NOS in Biddinghuizen aanwezig zijn om verslag te doen. De NOS zullen hierbij een samenvatting 's avonds in het Sportjournaal uitzenden. SBS6 zal zondagmiddag bij de wekelijkse uitzending van de Essent Cup een item over de marathon in Biddinghuizen op tv brengen.

Over de wedstrijden in de Super Prestige zal zowel voor de Top Divisie als voor de Dames een klassement worden bijgehouden. In de eerste vier wedstrijden zal de winnaar 25,1 punten verdienen, de nummer twee 21, de derde 18, de vierde 17 en zo aflopend tot de nummer twintig die 1 punt verdient. In de finale wedstrijd van de Super Prestige, op 14 januari, zullen voor de dagwinnaar 35,1 punten te verdienen zijn. Daarnaast worden er 29 punten gegeven voor nummer twee, 24 voor de derde, 20 voor de vierde, 17 voor de vijfde, 15 voor de nummer zes, 14 voor de nummer zeven en daarna aflopend naar 1 punt voor de nummer twintig.
De leider in het Super Prestigeklassement zal een door Lorini gesponsord leiderspak dragen.