Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga en co verkiezen Tenerife boven Amsterdam

Stroetinga en co verkiezen Tenerife boven Amsterdam

geplaatst zaterdag 13 december 2008 om 14:15:45 op Schaatspeloton.nl

Arjan Stroetinga

Arjan Stroetinga

De nummer drie in het klassement om de Essent Cup, Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam), zal vandaag in Amsterdam niet deelnemen aan de zevende wedstrijd in deze competitie. De Nederlandse Kampioen verkiest een warm trainingskamp ver van Nederlan op Tenerife boven de wedstrijd in Amsterdam. Ook Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Karlo Timmerman en Christijn Groenenveld (beiden Equipe Renault Eco2) zijn vertrokken naar Tenerife.

Stroetinga meld op zijn website dat het trainingskamp bedoeld is om een basis voor de natuurijswedstrijden te leggen en om een week van de kou op de ijsbaan weg te zijn. Het kwartet rijders is afgelopen vrijdag vertrokken en keren een week later weer terug in Nederland. Zij missen in elk geval de zevende wedstrijd in de Essent Cup en de eerste Super Prestigemarathon op het kunstmatige natuurijs van FlevOnice.

Na zijn zevende zege van het seizoen stond Stroetinga zaterdag derde in de Essent Cup en leek hij toch weer mee te gaan strijden om de eindzege. Met zijn keuze voor het trainingskamp in Tenerife lijken de prioriteiten van Stroetinga zich niet meer te richten op de eindzege in deze cup maar meer op het verdedigen van zijn Open Nederlandse Titel op de Weissensee en de nationale titel op kunstijs aan het einde van het seizoen.

Bekijk ook:

Arjan Stroetinga
Willem Hut
Karlo Timmerman
Christijn Groeneveld