Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag Kevin Floris in 6-Banentoernooi

Dubbelslag Kevin Floris in 6-Banentoernooi

geplaatst donderdag 11 december 2008 om 11:44:47 op Schaatspeloton.nl

Het 6-Banentoernooi heeft na de zesde wedstrijd in Amsterdam drie nieuwe leiders. De wedstrijd op de Jaap Edenbaan werden gewonnen door Kevin Floris, Irene Schouten en Sjaak Botman. Voor Floris en Botman betekende dit ook dat zij de leiding in het klassement pakte. Jane Ravestein pakte met plek vier bij de Dames net genoeg punten om aan kop van het 6-Banentoernooi te komen.

Kevin Floris, die de wedstrijd in Amsterdam in de C Divisie begon op de tweede plaats met vier punten achterstand op leider Christiaan van den Berg, slaagde er in samen met Marcel van Ham een ronde voorsprong te pakken. Nadat na het afbellen van het peloton Richard Louman zich verzekerd had van de derde plaats konden Floris en Van Ham gaan strijden om de dagzege. Kevin Floris was hierin het sterkst, dit betekende niet alleen de dagzege maar ook de leiding in het tussenklassement voor de rijder uit Wormer. Marcel van Ham mocht als de nummer twee naar het dagpodium.
In het klassement heeft Floris nu een voorsprong van vijf punten op Christiaan van den Berg die in Amsterdam als vijfde over de streep kwam.

Ook bij de Dames was na de zesde wedstrijd een nieuwe leider in het klassement. Jane Ravestein eindigde op het Jaap Edenbaan net naast het podium, maar dit was gezien de zevende plek van leidster Simone Oud genoeg om het tussenklassement na de wedstrijd in Amsterdam aan te voeren. De dagzege ging in de hoofdstad naar Irene Schouten. De 16-jarige Andijkse pakte de zege reeks van vorig seizoen opnieuw op. Verleden seizoen was Schouten in zeven van de twaalf wedstrijden het sterkst maar greep ze naast een ereplaats omdat ze de overige vijf wedstrijden niet in actie kwam. De wedstrijd in Amsterdam was voor Irene Schouten de eerste van het seizoen waar zij weer acte de présence gaf. Achter Schouten eindigde Danique van Dijk op de tweede en Maartje Zwaan op de derde plaats.

Bij de Masters pakte Sjaak Botman door zijn tweede zege van het seizoen de leiding in het klassement weer over van Harm Smit. Smit eindigde in Amsterdam pas als twaalfde waardoor hij Botman ruim voorbij zag komen. In de daguitslag gingen de ereprijzen verder naar Edwin Roetman op de tweede en Jurgen Meijer op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Masters
Uitslag C Divisie